Actualitate

Ultima oră! Șeful neurologilor din România, Ovidiu Băjenaru, a decedat din cauza COVID-19

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultima oră Șeful neurologilor din România Ovidiu Băjenaru a decedat din cauza COVID-19
dr. Ovidiu Băjenaru, șeful neurologilor din România

Vestea tristă a zilei. Reputatul șef al Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală a a decedat. Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 65 de ani, a pierdut lupta cu viața după ce a fost infectat cu virusul coronavirus.

Renumitul medic Ovidiu Băjeanu a murit din cauza noului coronavirus

Ovidiu Bajenaru a fost un reputat medic român, decorat chiar şi de preşedintele României, Klaus Iohannis, în luna noiembrie a anului 2019. Acesta fusese internat în urmă cu o săptămână şi jumătate la Institutul „Matei Balş” din București după ce a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. După zece zile de monitorizare, șeful neurologilor din România a decedat din cauza Covid-19.

Ovidiu Băjenaru a fost profesor de neurologie, șef al Clinicii de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgență, dar și director al Departamentului de neuroștiințe clinice la Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Având nu mai puțin de 35 de ani de experiență, Ovidiu Băjenaru a fost și președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România și membru corespondent al Academiei Române din anul 2016 până în prezent.

Managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu, a transmis un mesaj după moartea medicului neurolog Ovidiu Băjenaru.

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a precizat Cătălin Cîrstoiu.

Mesajul UMF „Carol Davila”, în urma morţii lui Ovidiu Băjenaru

Redăm mai jos mesajul semnat de rectorul U.M.F. “Carol Davila”, Prof. Dr. Viorel Jinga, şi de preşedintele Senatului U.M.F. “Carol Davila”, Prof. Dr. Dragoş Vinereanu:

„Universitatea de Medicină şi Farmacie > din Bucureşti a pierdut astăzi unul dintre cei mai preţioşi reprezentaţi ai comunităţii sale academice. Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroştiinţe Clinice al Universităţii noastre şi Şeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din Bucureşti a fost creatorul unei şcoli moderne de neurologie, liderul neurologiei româneşti pentru mai bine de două decenii, căruia toţi neurologii din România îi datorează formarea. Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internaţional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-şi binele personal în folosul comunităţii academice şi al umanităţii. Cadrele didactice şi studenţii Universităţii noastre aduc, cu respect profund şi dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru şi sunt alături de familia îndurerată.”

Moartea reputatului medic Ovidiu Băjenaru a lăsat un gol şi în sufletele foştilor studenţi şi medici alături de care a lucrat de-a lungul unei vieţi dedicate salvării cât mai multor pacienţi.

“A stat de încăpăţânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balş. Era prea târziu…”, scrie pe Facebook Gabriel Diaconu, absolvent al UMF „Carol Davila”. „Aceasta este povestea morţii profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne >. Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simţ”, mai spune el.

Adauga un comentariu