Local

Ultimele două tramvaie noi aduse în Iași au fost introduse pe traseul 3. Până acum nu au apărut defecțiuni majore la mijloacele de transport achiziționate de CTP

Publicat: 22 iun. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Ultimele două tramvaie noi aduse în Iași au fost introduse pe traseul 3. Până acum nu au apărut defecțiuni majore la mijloacele de transport achiziționate de CTP
După 60.000 de km parcurși tramvaiele funcționează în condiții optime

32 de tramvaie noi au intrat în funcțiune pe liniile Companiei de Transport Public Iași. Cetățenii circulă acum în condiții mult mai bune datorită noilor vehicule electrice puse la dispoziție. Pe traseul 3 au fost introduse ultimele tramvaie ajunse în Iași

În luna aprilie a ajuns ultimul lot de tramvaie noi, după ce autoritățile locale au investit cea mai mare sumă din istorie pentru modernizarea sistemului de transport în comun. Toate mijloacele de transport în comun au fost puse în circulație pe rutele stabilite de CTP, vorbim aici de tramvaie PESA și Bozankaya, dar și de autobuzele electrice Solaris.

Au intrat în funcțiune toate mijloacele de transport

o poză cu autobuze în față la Palatul Culturii
Vehiculele au garanție pentru o perioadă de minim 5 ani

După luni buni de utilizare nu s-au înregistrat până acum defecțiuni majore care să scoată un vehicul din uz. Unele tramvaie PESA au deja peste 60.000 km după ce au transportat sute de persoane prin oraș. Toate vehiculele sunt încă în garanție pentru o perioadă de cel puțin 5 ani. Singurele lucruri care trebuie înlocuite în urma uzurii sunt bandajele, bucăți de metal care sunt aplicate roților de la tramvai. Toate mijloacele de transport în comun noi sunt dotate cu sistem de climatizare, aer condiționat și încălzire.

„Asociat noilor tramvaie și autobuze electrice nu s-au înregistrat disfuncționalități majore în timpul exploatării acestora, ci doar uzuale. La începutul perioadei de exploatare au fost necesare unele ajustări mecanice și update-uri de soft-uri pentru a aduce parametrii funcționali la particularitățile specifice de exploatare a municipiului Iași. Pe toată perioada de garanție, reprezentații tehnici ai companiilor producătoare vor fi prezenți în depoul, respectiv garajul CTP Iași, asistând procesul de mentenanță și intervenind în cazul unei situații neprevăzute. Perioadele de garanție sunt: tramvaie PESA – 5 ani, Bozankaya – 6 ani; autobuze electrice – 5 ani.

Pentru o serie de tramvaie, în special PESA, ca urmare a parcursului înregistrat, peste 60.000 km, s-a început refacerea profilelor bandajelor, ca urmare a uzurii normale apărute în timpul exploatării. Infrastructura nu înregistrează disfuncționalități, apariția unor uzuri ale căii de rulare teșituri sunt corectate în cadrul procesului de mentenanță prin refacerea geometriei acesteia, pentru a fi conjugată cu cea a bandajelor mai sus menționate”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP.

Ultimele tramvaie ajunse au fost introduse pe traseul 3

o poză cu un tramvai în fața Palatului Culturii
Ultimele tramvaie ajunse la Iași sunt folosite pe traseul 3

Ultimele tramvaie ajunse în Iași la jumătatea lunii aprilie au fost deja verificate și puse în funcțiune. Ele au fost introduse pe traseul 3, care circulă de la Gară până în stația din Dancu. Pe lângă acestea, autoritățile locale anunță că, până la finalul acestui an, în flota CTP vor mai ajunge alte autobuze electrice și tramvaie ce vor fi puse la dispoziția cetățenilor.

„Tramvaiul 2231, livrat în 03.04.2023, și tramvaiul 2232, livrat în 13.04.2023, ultimul tramvai din cele 16 contractate. Toate sunt puse în funcție, sunt în exploatare. Fac parte din lotul de tramvaie asociate modernizării liniei de tramvai din zona A. Vlaicu – Dancu, de pe traseul 3: Gara – 2 Băieți – Dancu”, mai precizează Cristian Stoica.

La Iași au intrat în funcțiune toate tramvaiele și autobuzele electrice disponibile. Astfel, oamenii pot circula acum în condiții moderne. Pe traseul 3 au fost introduse și ultimele vehicule ajunse în luna aprilie.

Comentarii
  • Mai lucra harca jermafrodita de madam aurica ? a furat de a rupt din depou ctp iasi in cardasie cu sefii de acolo ! Sia luat bolid de lux harca dar pute in urma ei ca dupa mortaciuni !

  • Cand erau noi nici nu le auzeai, dar acum fac un zgomot infernal (mai ceva ca cele vechi) cand coboara pasarela Nicolina. Este vorba de cele aduse din Polonia, deocamdata!

  • Nu stiu ce defectiuni au mijloacele de transport dar calea de rulare se face praf de la trepidatii, in special de la cele poloneze. Uitati-va la cate gropi au aparut pe Canta langa liniile de tramvai, pe cale de rulare reabilitata cu fonduri europene. Nu stiu daca pasarelele nu pot avea avarii structurale in timp de la asa niste trepidatii.

  • Asa este. Cele poloneze au devenit foarte zgomotoase. In ritmul asta vei crede ca trece tancul. Sau poate vor sa ne obisnuiasca. (cu tancul).

Adauga un comentariu