Titlurile zilei

Umilință maximă pentru bolnavii de la Spitalul „Sf. Spiridon”! Dan Timofte și Corneliu Mihai, demiși pentru incompetență, conduc acum unitatea medicală – FOTO

Publicat: 02 aug. 2023
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Umilință maximă pentru bolnavii de la Spitalul Sf. Spiridon Dan Timofte și Corneliu Mihai demiși pentru incompetență conduc acum unitatea medicală - FOTO
După ce acum circa o lună în urmă, prof. dr. Dan Timofte a fost demis din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, din cauza incompetenței de care a dat dovadă, chirurgul a ajuns să ocupe din nou un post cheie în unitatea medicală

După ce, acum circa o lună în urmă, Dan Timofte a fost demis din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, din cauza incompetenței de care a dat dovadă, chirurgul a ajuns să ocupe din nou un post cheie în unitatea medicală, fiind numit director medical interimar

Începând cu data de 1 august 2023, funcția de director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași este ocupată de prof. dr. Dan Timofte, fostul manager al unității medicale. Dan Timofte a fost numit director medical interimar de managerul spitalului, economistul Corneliu Mihai. Această numire a avut loc după ce, în data de 28 iunie 2023, chirurgul a fost demis de Alexandru Rafila de la conducerea unității medicale.

Ministrul Sănătății a luat această hotărâre, deoarece, după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice, Dan Timofte a primit calificativul „nesatisfăcător”. Decizia pare doar o încercare de a păcăli opinia publică, Dan Timofte fiind demis pentru ca la numai o lună să fie numit într-o funcție cheie în aceeași unitate medicală pe care a adus-o în pragul colapsului.

Aceasta dovedește încă o dată cât de corupt este sistemul sanitar din România, corupție promovată și întreținută de ministrul PSD Alexandru Rafila. Se demonstrează clar că toate numirile în funcții cheie sunt politice, iar cei puși să ocupe posturi călduțe nu trebuie să dovedească niciun fel de competențe profesionale.

Ec. Corneliu Mihai: „Prof. dr. Dan Timofte a acceptat solicitarea mea de a ocupa funcția de director medical”

Actualul manager interimar de la „Sf. Spiridon” consideră că numirea lui Dan Timofte în funcția de director medical al spitalului este „un câștig pentru pacienți și pentru echipă”. Este știut faptul că ec. Corneliu Mihai este un apropiat al chirurgului Dan Timofte care de fapt conduce Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași din umbră.

Actualul manager, fost membru în Consiliul de Administrație al spitalului, uită să spună că același Timofte a lăsat, luni de zile, pacienții fără medicamente, materiale sanitare, fiind obligați să cumpere absolut tot pe perioada spitalizării. Unde este câștigul pentru pacienți?

„Funcția de director medical este diferită de cea de manager. La baza acestei numiri stă experiența medicală pe care prof. dr. Dan Timofte o are, dânsul ocupând și în trecut această funcție. În perioada cât a ocupat funcția de manager, prof. dr. Dan Timofte a avut și mari realizări. A implementat un proiect pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, în valoare de 6 milioane de euro.

După aceea, tot în timpul mandatului său, a fost accesat un alt proiect POIM, în valoare de 150 de mii de euro. Un proiect privind securitatea la incendiu, proiectul a fost finalizat. S-au făcut și lucrări de refacere a fațadei exterioare a spitalului, lucrări care se continuă în momentul de față. S-a mai recepționat un aparat PET-CT. Ținând cont de aceste aspecte, pentru a exista o continuitate în activitatea curentă a spitalului și cea de investiții, prof. dr. Dan Timofte a acceptat solicitarea mea de a ocupa funcția de director medical.

Consider că este un câștig pentru pacienți și pentru echipă. Nu ar trebui ca atunci când vine un nou manager să dea totul deoparte. Eu am preluat proiectele domnului Timofte, pe care vreau să le continui”, a declarat ec. Corneliu Mihai.

Mărețele realizări despre care vorbește managerul sunt doar niște acțiuni obișnuite care nu ar trebui trecute la categoria senzațional. Dacă managerul Corneliu Mihai consideră aceste mari realizări, înseamnă că bolnavii ar trebui să-i pupe mâna, dacă vor găsi toaletele spălate și lenjeria curată.

Trebuie menționat că și ec. Corneliu Mihai a fost demis de la conducerea Spitalului de Copii „Sf. Maria” din cauza incompetenței, la fel cum au stat lucrurile și în cazul lui Dan Timofte. Astfel, cei doi nu fac acum decât să se promoveze unul pe celălalt, în speranţa că astfel vor putea rămâne la conducerea unităţii medicale.

Ministrul Sănătății întreține corupția din sistemul sanitar

Miercuri, 28 iunie 2023, conform Ordinului nr. 2159/28.06. 2023, prof. dr. Dan Timofte a fost demis de Ministerul Sănătăţii din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi. Demiterea lui prof. dr. Dan Timofte a fost singura soluție pentru a mai salva cel mai mare spital din Moldova. Dacă ar fi fost păstrat la conducerea unității medicale până îi expira mandatul de manager, prin indolenţă şi lipsa calităţilor manageriale, chirurgul, cu siguranță, avea să pună Spitalul „Sf. Spiridon” pe butuci.

Prof. dr. Dan Timofte a avut un parcurs tumultos, reuşind ca prin indolenţa şi lipsa sa de acţiune să aducă cea mai mare unitate medicală din Moldova în pragul colapsului. Cu toate că, în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și a descoperit o mulțime de nereguli, dr. Daniel Timofte a fost păstrat în funcţie, fiind demis abia câteva luni mai târziu, în data de 28 iunie 2023, iar acum promovat.

Pentru neregulile descoperite în spital există și un dosar de cercetare. Dan Timofte a ajuns însă din nou să ocupe un post cheie în unitatea medicală, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pare să nu aibă nimic de obiectat în acest sens, asta dovedind că nu poate ține piept corupției care a pus stăpânire pe sistemul medical din România și ar trebui să-și dea demisia.

Comentarii
  • Pai ce era sa faca economistul Mihai daca fiica-sa e studenta universitatii unde e profesor Timofte, botosaneni cu totii?!…

  • Daaaaa!! Timofte a implementat un porgram de lupta contra infectiilor nosocomiale asa incat, daca te internezi acum, nu mai pleci doar cu o infectie noua contactata in spital, ci cu doua sau trei, dar mai agresive! Fatada spitalului e la fel de insalubra si mizera cum era si cu 5 ani in urma, cand incepusera lucrarile de reabilitare, muncitorii care o „repara” probabil ca sunt din categoria „omul invizibil”! Grandioasa experienta medicala a lui Timofte, consta in realizarea catorva operatii bariatrice si… cam atat! Sunt acolo medici care opereaza ficatul, care realizeaza operatii de alte afectiuni din categoria „interne”, sunt medici de chirurgie cardiovasculara si altele, care au cu mult mai bogata si mai profesionista experienta medicala, dar pe ei nu i reprezinta/ sustine, din pacate, nimeni…
    Despre relatia dintre cei doi sefi… nu mai e nimic de comentat, totul, inclusiv actuala demitere, au fost de fatada, pt prostime… Sunt zvonuri ft zgomotoase ca la concursul ce urmeaza, tot Timofte va reveni ca manager, in scopul de a definitiva lucrarea de distrugere a spitalului. Mai mult decat atat, nesimtita de Nechifor, care in timpul manageriatului lui Timofte era non-stop in biroul acestuia, poate fi vazuta tot non-stop, in biroul actualului manager interimar… sau o fi mizeria asta de om vreun obiect de mobilier din dotarea biroului managerial????? Ar fi de amintit ca aratarea figureaza ca angajat al serviciului de achizitii in cadrul caruia nu a facut niciodata nimic, cu exceptia a catorva luni in care a fost numita discretionar de Timofte ca sef de serviciu achizitii, perioada in care a facut: gura mare la medici, asistenti si colaboratori, tinerea pe loc a tuturor procedurilor de achizitii care se aflau in derulare (pentru aproape un an de zile) critici si scandaluri tuturor angajatilor din spital (chiar si celor ce nu aveau nicio tangenta profesionala cu serviciul de achizitii), a mai facut obraz gros si a acumulat nesimtire crasa noua, pe langa cea pe care o avea de la Spitalul Socola, de unde a venit si de unde a plecat tot cu scandal si cu sut in dos. Intamplator, atunci cand a fost alungata de acolo, eram si eu medic la acel spital, iar intre timp am ajuns din nou coleg cu ea, la Spiridon. Daca a uitat episodul, o rog sa mi scrie aici si ii voi furniza detaliile acelor momente…

  • Mihai si Timofte rămân la conducere, in timp ce Adonis Petris a fost dat afara de la șefia Cardiologiei, iar O. Mitu a fost pus sub control judiciar pentru luare de mita (10 acțiuni, in forma continuata !!)

  • „Am întâlnit un botoșănean reptilian"👽. Un fost matuŕător susține că "böstonienii alien sunt printre noi" spune:

    Un fost agent de salubritate spune că a întâlnit odată un botoșanean reptilian și pretinde că ființe din alte județe „umblă printre noi”, deghizate în oameni. Este foarte posibil ca reptilienii botoșaneni să ne conduca din umbră (ei ocupă toate funcțiile de conducere in spitale, chioșcuri, primarii, cofetarii, magazine de cartier, etc), ei nu pot munci ca ceilalti oameni din Iași, spune Vasilică.

    Potrivit acestuia, din cauza reptilienilor veniti din celălalt județ, copii ieșenilor vor fi sclavi pe viața,…,, noi, ieșenii băștinași, în viața noastra nu o să mai prindem o funcție de conducere la stat” a mai declarat Vasilică sub protecția semi-anonimatului.
    La final, acesta vine si cu o propunere decentă pentru conducerea județului Iași ,, ca niciun botoșanean sa mai fie șef in Iași, vreme de 1000 ani ”
    Să ne rugăm zeilor ca să ne ajute sa-i învingem pe acesti demoni veniți din alte Galaxii ca sa ne subjuge pe noi, aștia nativi si liberi, până la venirea Lor !

  • La pneumo este unu’ care nu are nimic in comun cu medicina si, din nefericire pentru noi, cu managmentul! Viseaza la cladiri( unde sa-si lipeasca o placa cu numele lui) si pentru acest vis va trada pe toti, a vorbit si la PSD sa-si asigure continuitatea. Nu ne lasati cu Sarsaila pe spinare! Salvati Spitalul de Pneumoftiziologie !

  • Afara din orașul Iași și din toate funcțiile de conducere a instituțiilor din Iași a tuturor Bostonienilor, vrem un oraș curat, decent, fără miros de oaie și ghertoi pt următorii 1099 de ani în Iași.

  • Ieșeni NU va băgați● La nivelul superior din Iași se da o luptă intre Anunnaki(vasluieni) și Reptilieni(botoșăneni). Cine învinge, conduce Iașul in urmatoara sută de ani spune:

    Ura, frica, violenta, invidia, energia negativa, malefica din Iași atrag ca un magnet reptilienii boțoșăneni. Aceste entitati încearcă să ne manipuleze, sa ne creeze astfel de stari, pentru ca se hranesc cu vibratia noastra joasa. Ei urasc pacea, fericirea, bucuria si vor sa ne tina, in permanenta, la o vibratie foarte scazuta, pentru a se alimenta.

    Ori cate ori avem ganduri si sentimente negative, suntem hrana pentru aceste entitati extraterestre venite din nord.
    O altă specie ce vrea șa conduca Iașul sunt Anunnaki (veniti din zona Vasluiului, acolo au două navete spatiale gata sa intervina in lupta pentru putere dintre anunaki si reptilieni).

    Stimati locuitori ai acestui oras, indiferent de cine invinge, noi o sa fim sclavi/sluji pentru acesti luptatori nemilosi veniti din spatiu. Fiti vigileni, faceti provizii multe, rezerve de apa si nu iesiti noaptea din casa.

  • Asta e problema Spiridonului, că Timofte și Mihai sunt botoșăneni, puteau să fie și chinezi, dacă sunt profesioniști, bravo lor

Adauga un comentariu