Eveniment-Social

Un afacerist iesean trebuie sa dea inapoi peste 100 de hectare de teren

Publicat: 05 mart. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un afacerist iesean trebuie sa dea inapoi peste 100 de hectare de teren
1

@ Autoritatile iesene incearca sa repare un jaf petrecut in urma cu ani de zile @ Toate terenurile concesionate, in mod dubios, de Agentia Domeniilor Statului unor firme „prietene” vor fi redate cetatenilor de drept @ Este si cazul unei suprafete pe care a pus mana Agrocom Strunga, patronata de Florin Stegariu @ Acesta va fi nevoit sa renunte la peste 100 de hectare pe care le-a gestionat ani la rand fara a avea drept asupra lor

S-a intors roata pentru un afacerist iesean care a pus mana pe mai multe suprafete de teren in mod dubios. Patronul SC Agrocom Strunga, Florin Stegariu, va ramane fara o suprafata de 121 de hectare, care va ajunge in proprietatea unor localnici din zona Pascaniului. Dupa ce a concesionat la pret de nimic bucata de teren de la Agentia Domeniilor Statului, acum cativa ani, Stegariu va fi nevoit sa renunte in favoarea unor simpli ieseni. Comisia Judeteana de Fond Funciar a luat recent hotararea de a reanaliza toate contractele incheiate de Domeniile Statului cu diverse firme din judet, de pe urma carora statul s-a ales cu aproape nimic, iar altii au capatat terenuri la preturi mai mult decat acceptabile. Unul dintre acestia este si Stegariu, cel care a profitat pe deplin de proasta gestionare a patrimoniului statului si a pus mana pe cateva sute de hectare de teren intr-un mod nu tocmai legal.

Agrocom Strunga detine aproape 1.000 hectare de teren in cinci localitati din judetul Iasi, cea mai mare suprafata fiind in comuna Strunga, peste 470. O parte din suprafata va ajunge la iesenii indreptatiti. Dupa ce actele ADS au fost luate la puricat, autoritatile iesene au descoperit ca societatea detine mai mult teren decat ar avea nevoie. „In aceasta perioada facem demersuri pentru ca o suprafata de 121 hectare de teren din comuna Strunga sa fie predata celor indreptatiti. In acest caz, credem ca s-ar rezolva si problema retrocedarilor din zona Pascani definitiv. O sa organizam o intalnire si cu reprezentantii societatii Agrocom Strunga pentru a vedea cum garanteaza ei ca vor lucra in continuare pamanturile. Scopul nostru este strict legat de faptul ca oamenii sa-si primeasca terenurile la care au dreptul, nu ca suprafetele respective sa ajunga unde nu trebuie”, a spus Iuliana Cozlosche, directorul cancelariei prefectului.

Antecedente vechi

Daca s-ar face predarea catre oameni, Stegariu ar avea mult mai mult de pierdut. „Firma in cauza a luat terenul in concesiune de la Agentia Domeniilor Statului. Ei au platit o subventie, insa in clipa in care s-ar transforma din concesionar in arendas, s-ar schimba radical situatia. Atunci va trebui sa cada la o intelegere cu proprietarii, daca acestia vor sa vanda sau sa dea in arenda”, au adaugat reprezentantii Prefecturii iesene.

De numele lui Stegariu se leaga si o afacere dubioasa in jurul zonei Trei Iazuri. Luciul de apa, aflat in arealul dintre comunele Strunga si Butea, a fost ochit de ceva vreme de Stegariu, el fiind si cel care a concesionat suprafata de 22 de hectare. Desi oamenii din zona au titluri si hotarari judecatoresti, nu pot intra in posesia suprafetelor pentru ca Domeniile Statului nu a predat amplasamentul. Cum Stegariu era concesionar pe zona respectiva, a fost clara si intentia lui de a pune mana definitiv pe luciul de apa. Institutiile statului tin sa privatizeze suprafata in cauza, iar cel „vizat” este tocmai Stegariu.

Adauga un comentariu