Coronavirus

Un alt cadru medical a decedat din cauza coronavirusului. Este primul deces din Sibiu

Publicat: 13 iul. 2020
Un alt cadru medical a decedat din cauza coronavirusului

Un nou deces în lumea medicală. O asistentă de pe Compartimentul Nefrologie al spitalului din Sibiu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. În cazul acesteia, ca și în cazul tuturor românilor decedați de coronavirus, nu s-a făcut autopsie pentru stabilirea cauzei certe a decesului.

Un alt cadru medical a decedat din cauza coronavirusului

O asistentă din Sibiu a decedat după ce a s-a infectat cu noul coronavirus. Autopsiile au fost interzise de ministrul Sănătății, care a emis un ordin prin care toți românii care au fost infectați cu coronavirus și mai apoi au murit trebuie să fie declarați că fiind morți de COVID-19.

”Veste tristă pentru medicina sibiană: SCJU Sibiu intră în rândul spitalelor unde COVID-19 a făcut victime în rândul personalului medical. Ne exprimăm profundul regret că urmare a decesului colegei noastre, asistentă medicală în cadrul Compartimentului Nefrologie. Este dureros când un cadru medical pierde lupta împotriva COVID-19 şi nu există suficiente cuvinte pentru a măsura tristeţea care ne încearcă în aceste momente, când viaţa şi cariera unui OM care mai avea multe de oferit, a fost curmată mult prea repede.

Colega noastră a fost persoană deosebită, o asistentă medicală competentă, dedicată permanent meseriei şi pacienţilor pe care i-a îngrijit cu profesionalism. A fost preţuită deopotrivă de colegi şi pacienţi şi va rămâne mereu în amintirea noastră. Transmitem întreaga noastră compasiune familiei”, a transmis, luni, Spitalul Judeţean Sibiu.

Asistenta avea 50 de ani şia fost internată pe Terapie Intensivă

Reprezentanţii unităţii medicale trag un semnal de alarmă:”Sperăm ca sacrificiile personalului medical să nu fie zadarnice şi lumea să înţeleagă că traversăm cu toţii o perioadă dificilă, în care pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut. Virusul este prezent, nu îşi alege victimele şi este de datoria noastră a tuturor să dovedim că am înţeles că trebuie să ne protejăm pe noi şi pe toţi semenii noştri, prin respectarea măsurilor ce ne pot salva viaţa.”

Câte cadre medicale sunt infectate în România

Autorităţile anunţă că au fost 3.335 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului sanitar, de la debutul epidemiei, ceea ce înseamnă 11,4%. Cele mai multe decese în ţara noastră au fost la persoane care sufereau de afecţiuni cardiovasculare: peste 65% din total.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere emis de către Intitutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 29 iunie – 5 iulie, 46,6% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Braşov, Argeş, Prahova şi Galaţi.

În aceeaşi perioadă, 44,9% din totalul deceselor au fost în Argeş, Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Suceava.

Un caz din 9 a fost înregistrat, în ultima săptămână, la personalul medical. În acest context, este importantă cifra totală a cazurilor de COVID-19 din rândul personalului medical de la debutul epidemiei în România, respectiv 3.335 de cazuri, ceea ce reprezintă 11,4%.

În ultima săptămână cuprinsă în raport, 78,2% din decesele din România au fost la persoane peste 60 de ani, iar 58,7% s-au înregistrat la bărbaţi.

93,9% din totalul celor decedaţi aveau cel puţin o altă afecţiune.

În ceea ce priveşte comorbidităţile, cele mai multe decese au fost la persoane care sufereau de afecţiuni cardiovasculare (65,3%), de diabet (30,6%), afecţiuni neurologice (22,4%), afecţiuni renale (19,9%), afecţiuni pulmonare (18,3%), obezitate (17%), neoplasm (12,1%). 19,9% din decese aveau alte comorbidităţi.

Comentarii
Adauga un comentariu