Local

Un ambulanțier de la Suceava a decedat din cauza Covid-19. Acesta fusese internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași – UPDATE

Publicat: 03 mai 2020
Ambulanțier, testat pozitiv cu noul coronavirus
Ambulanțier, testat pozitiv cu noul coronavirus

Un alt cadru medical a fost răpus de coronavirus. Este vorba despre un ambulanțier de la Suceava. Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iasi săptămâna trecută. A fost diagnosticat cu insuficiență respiratorie gravă.

UPDATE: Raed Arafat a transmis un mesaj de omagiu cadrului medical pe contul de Facebook.

”Al doilea coleg ambulantier a decedat fiind victima virusului SARS-COV 2. Condoleantele familiei acestuia si colegilor de la Serviciul de Ambulanta Judetean Suceava.”, a scris Ministrul de Interne de Facebook.

UPDATE: „ La ora 00.33  un ambulanțier a decedat. Este al doilea cadru medical care din nefericire îl pierd. E o persoană de 60 de ani care nu a avut o patologie asociată evidentă. A venit de la început internat pe compartimentul de terapie intensivă. A fost și ventilat şi din nefericire funcția lui respiratorie l-a răpus. A fost tratat conform protocolului. Cu tot ce era cazul din punct de vedere medicamentos anti corona. Dar și pentru disfuncția respiratorie.”, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț.

Știre inițială

Un bărbat de 60 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţa Suceava, s-a stins în această dimineață la Iași, în urma contractării Covid-19. Informația a fost confirmată de Grupul de Comunicare Stragetică.

Ion Irimescu era șofer pe ambulanță și fusese testat pozitiv cu noul coronavirus în jurul datei de 20 aprilie, după ce începuse să se simtă rău. El a fost internat atunci în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, însă starea lui se agrava de la o zi la alta. Conducerea secției a luat atunci hotărârea ca pacientul să fie transferat cu ambulanța la Iași, unde a fost internat la Clinica de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”.

Informația a fost confirmată în urmă cu scurt timp de Grupul de Comunicare Strategică.

Adauga un comentariu