Actualitate

Un angajat al Guvernului a fost depistat cu noul coronavirus

Publicat: 16 iul. 2020
Un angajat al Guvernului a fost depistat cu noul coronavirus
Un angajat al Guvernului a fost depistat cu noul coronavirus

Un angajat al Corpului de Control al Guvernului a fost diagnosticat pozitiv cu noul Coronavirus. Angajatul este asimptomatic şi nu a intrat în contact direct cu nici un oficial al Cabinetului.

Angajat al Guvernului a fost diagnosticat cu Covid-19

Toţi cei nouă contacti direcţi, colegi de birou ai acestuia, se află în aceste momente în izolare la domiciliu. Încăperile în care îşi desfăşoară activitatea sunt în curs de dezinfectare.

Clădirea în care funcţionează Corpul de Control al Guvernului este corp separat de cel în care îşi desfăşoară activitatea prim-ministrul, vicepremierul, Secretariatul General şi Cancelaria.

Liviu Brătescu, suspect de coronavirus

În urma diagnosticării cu noul coronavirus a prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, 12 contacți direcți ai acestuia au fost trimiși în autoizolare la domiciliu. Printre cei 12 contacti de află şi Liviu Brătescu, secretar de stat PNL al Ministerului Culturii.

DSP Cluj a recomandat autoizolarea la domiciliu pentru 12 contacți direcți ai prefectului, internat duminică la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, alături de soție și de copilul de 9 luni. Secretarul de stat în aceste momente se afla în autoizolare la domiciliu şi în decursul acestei zile va fi testat pentru Covid-19.

„În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacți direcți apropiați, cărora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. Clădirea Instituției Prefectului a fost dezinfectată în această dimineață. Activitatea curentă nu este afectată”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul de Cluj și familia sa, testați pozitiv cu noul coronavirus

Prefectul județului Cluj a menționat în cursul serii de sâmbătă, 4 iulie 2020, faptul că a fost împreună cu băiețelul său în vârstă de 9 luni la Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie. Rezultatul a ieșit pozitiv și în cazul soției sale. Prefectul de Cluj anunță că sunt asimptomatici.

„În cursul serii de 4 iulie am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febră, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 5 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.”, a declarat Mircea Abrudean, prefect de Cluj.

„Nu trebuie pus la îndoială existența virusului”

Astăzi, 5 iulie 2020, prefectul a anunțat că se vor interna la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Direcția de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică. Acesta a îndemnat toți cetățenii să fie responsabili și să se prezinte la medic atunci când prezintă simptome. Nu trebuie pus la îndoială existența acestui virus, afirmă Abrudean.

„În cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj. Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică. Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă!”, spune Abrudean.”, a declarat prefectul.

Adauga un comentariu