National

Un angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Publicat: 08 iul. 2020
ALT=
Un angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu atât în sectorul administrativ, cât şi în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Ultima sa prezentare la unitate a fost în data de 23.06.2020.

„Având în vedere că polițistul de penitenciare a interacționat cu membri din comanda unității, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere, care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În prezent, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități. Totodată, precizăm că, din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate“, spune inspector de poliție penitenciară Mihaela-Cristina Enache, purtător de cuvânt al Compartimentului Comunicare şi Mass-Media Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În urmă cu o lună, un angajat al Penitenciarului Iași a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Polițistul de la penitenciar se afla în concendiu din 11 mai. Acesta nu s-a mai prezentat de atunci în unitate.Din acest motiv nu se va face anchetă epidemiologică. Acesta este singurul caz depistat la Penitenciarul Iași.

Angajat al unui Penitenciar, infectat cu COVID-19

Pe 1 iulie, Un gardian de la Penitenciarul Galați, infectat cu coronavirus, a avut peste 150 de contacți direcți în rândul colegilor și al deținuților, relevă ancheta epidemiologică. Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează că deținuții care au intrat în contact cu gardianul vor fi monitorizați medical.

Un angajat al Penitenciarului Galați a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, gardianul fiind asimptomatic, a anunțat Administraţia Naţională a Penitenciarelor. El a purtat în permanență echipament de protecție, pentru că lucra în sectorul operativ, iar conducerea penitenciarului a dispus anchetă epidemiologică.

„Ca urmare a efectuării anchetei epidemiologice, au fost identificaţi 27 de contacţi în rândul personalului unităţii şi 125 de contacţi în rândul persoanelor private de libertate. Poliţiştii de penitenciare identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi se află la domiciliu, asigurându-se continuitatea misiunilor specifice, în condiţii optime, cu personal de rezervă. Referitor la contacţii persoane private de libertate, precizăm că aceştia au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv. Deţinuţii se află cazaţi în cadrul a două secţii de deţinere şi desfăşoară activităţile specifice fără a interacţiona cu persoanele custodiate la nivelul celorlalte secţii. Totodată, în urma triajului epidemiologic, nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19”, potrivit unui comunicat al ANP.

COVID-19 și la Rahova

Un polițist din Penitenciarul-Spital București-Rahova a fost confirmat cu noul coronavirus, a anunțat miercuri dimineață Administrația Națională a Penitenciarelor.

Un angajat al Penitenciarului-Spital București-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Este vorba despre un polițist de penitenciare, este asimptomatic.

„Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție, și nu a interacționat cu persoane private de libertate. Angajații identificați contacți au fost testați, rezultatele obținute fiind negative”, mai spune ANP.

Adauga un comentariu