Actualitate

Un angajat al Spitalului Judeţean Timiş a mers la serviciu deşi soţia sa, testată pozitiv cu coronavirus

Publicat: 11 aug. 2020
Un angajat al Spitalului Judeţean Timiş a mers la serviciu deşi soţia sa, testată pozitiv cu coronavirus
Dosar penal pe numele unui angajat al Spitalului Judeţean Timiş

Pe numele unui angajat din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” Timişoara s-a deschis un dosar penal, după ce a mers la serviciu deşi știa că soţia sa a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2. Mai apoi, s-a demonstrat că şi acesta era infectat.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Un angajat a mers la serviciu deși soția sa era infectată

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a transmis, marţi, 11 august 2020, faptul că în acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru „omisiunea declarării unor informaţii”.

Reprezentanţii unității medicale au depus chiar ei plângerea penală.

„Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat COVID-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată că fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat că fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Senatorul PNL Vergil Chițac nu mai are dosar penal pentru zădărnicirea bolilor

Senatorul PNL Vergil Chițac nu mai are dosar penal pentru zădărnicirea bolilor. Senatorul PNL care s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi  a intrat în contact cu mai multe persoane, susţine, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că procurorii au dispus clasarea dosarului în care era acuzat de zădărnicirea bolilor.

Conform postarii publicate pe o pagină de socializare, senatorul PNL nu mai are dosar penal. Procurorii au decis clasarea dosarului penal. Dosarul penal era deschis în rem în lună martie. Acesta viza infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor.

”Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului în rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovadă incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.

Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică.

Aveți încredere!”, scrie Chițac pe Facebook.

Procurorii au deschis în luna martie un dosar penal în rem

Conform declaraţiilor de la acea vreme, Procurorii de la Parchetul General au deschis în luna martie un dosar penal în rem. Dosarul penal viza infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Ciudat este faptul că dosarul a fost închis, dacă e să ţinem cont de faptul că senatorul Vergil Chițac a infectat mai multe persoane cu coronavirus.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Adauga un comentariu