Titlurile zilei

Un angajat al unei benzinării din Iași are o pasiune mai puțin obișnuită. Ovidiu a moștenit-o de la tatăl său. „Am 200 de exemplare” – FOTO

Publicat: 06 nov. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Un angajat al unei benzinării din Iași are o pasiune mai puțin obișnuită. Ovidiu a moștenit-o de la tatăl său. Am 200 de exemplare - FOTO
Unul dintre ieșenii care a investit în pasiunea să descoperită în copilărie este Dumitru Ovidiu Ionițiu

Un tânăr din Iași are o pasiune mai puțin obișnuită. A cheltuit sume mari pentru a întreține o înclinație descoperită în copilărie

Dumitru Ovidiu Ionițiu, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre crescătorii de păsări și iepuri de rasă din Iași. Tânărul a participat la evenimentul organizat weekendul trecut la Holboca, respectiv „Expoziția de Iepuri și Păsări de Genoteca”. Povestește că primul iepure l-a văzut în copilărie și atunci a început să fie pasionat de creșterea acestor animale.

„Sunt crescător de iepuri de rasă Rex pitic albastru, Berbec German albastru, Neozeelandez alb, și păsări de rasă, precum rațe indiene alergătoare, leșești ciocolatii și albastre. Am crescut cu animale și primul din familie care a avut iepuri a fost tatăl meu. Eu sunt de la țară, din comună Belcești, și toate exemplarele sunt acolo, la părinții mei, pentru că eu locuiesc în Iași. Am vreo 200 de păsări și 50-60 de iepuri. Primul exemplar din colecție a fost un iepure din rasele comune, cum erau pe timpuri, și apoi uriașul german. Am avut diverse rase și acum am rămas la cele cu care am venit la expoziție. Acum 4 ani am venit prima dată la un astfel de eveniment cu Berbec German lila. Are o culoare deschisă, spre lila”, poveste Ovidiu, crescător de iepuri și păsări de rasă.

Evenimentul de la Holboca este unul cu tradiție.

Un ieșean are o pasiune mai puțin obișnuită

Tânărul este ajutat de familie să crească animalele.

„Exemplarele de rasă mai scumpe sunt în funcție de standarde. E costisitor să le crești. Deocamdată, tot ce reușim să vindem, ouă și așa mai departe, întrețin costurile, o parte din cheltuielile familiei. Eu sunt lucrător comercial la o benzinărie. Într-adevăr, sunt cheltuieli, timp pierdut, fac naveta la țară, dar părinții mă ajută să le cresc. La expoziția de astăzi avem campioni din fiecare rasă, atât la iepuri, cât și la rațe”, spune Ovidiu Ionitiu.

Un alt ieșean care crește iepuri de rasă este Bogdan Șchiopu.

Crescător: „Colegii bulgari au vrut să cumpere niște exemplare”

Deși a primit oferte generoase de la alți colegi la fel de pasionați, nu a vândut animalele de rasă.

„În anii trecuți, colegii bulgari au vrut să cumpere niște exemplare de iepuri la un preț mai mare. Ofereau 100 de euro pe un exemplar de Berbec German, dar nu am acceptat. Noi le hrănim cu cereale și pot spune că anul acesta nu am dus lipsa de hrană, cum a fost anul trecut, din cauza secetei”, mai spune Ovidiu, care adaugă faptul că și copiii săi sunt învățați de mici cu pasiunea sa pentru animale.

„Am doi băieți, unul de 5 ani jumătate și unul de 10 ani jumătate. Cel mic e pasionat de ceea ce fac eu, dar vom vedea dacă o să vrea să se apuce serios de treaba asta”, mai spune Ovidiu.

Tânărul din Iași care are o pasiune mai puțin obișnuită a cheltuit mii de euro cu achiziția și creșterea exemplarelor de rasă.

Comentarii
Adauga un comentariu