National

Un autoturism a rămas blocat în nisip, pe plaja din Vama Veche. Ce amendă riscă şoferul – VIDEO

Publicat: 16 mai 2021
Amenzile în aceste cazuri se ridică la 10.000 de lei

E primul weekend cu libertate nemărginită pe litoral. Turiştii au luat cu asalt litoralul şi, mulţi dintre ei, cei care nu au petrecut până în zori în prima noapte de distracţie la malul mării, au ieşit de dimineaţă la răsărit.

Acum că masca nu mai e obligatorie pe plajă, s-au bucurat din plin de aerosoli şi de o plimbare mult aşteptată la primele ore ale dimineţii la ţărm. În plus sunt şi mulți tineri care au spus că vor sta pe plajă până la răsărit, pentru că le era dor să stea liniștiți, să nu trebuiască să iasă din casă cu declarație și să poată să își petreacă noaptea în aer liber.

Maşină blocată în nisip, pe plaja din Vama Veche

Din păcate pentru câțiva tineri, au dorit să se bucure de un răsărit pe plaja din Vama Veche, din mașină. Nu mică le-a fost mirarea când șoferul autoturismului de pe plajă s-a blocat în nisip.

Adrian Obreja, reporter Observator: „Atmosfera, aici, în Vamă Veche, este una extrem de liniştită, turiştii încă se odihnesc după o noapte plină de petreceri, care au durat până în zori. Pe plajă mai sunt persoane care se relaxează, soarele încă nu şi-a făcut apariţia, însă temperatura este una extrem de plăcută. În urmă cu câteva minute şi-au încheiat peripeţia şi tinerii care au rămas cu maşina blocată pe plajă. O oră s-au chinuit să o scoată de acolo, timp în care a intervenit şi un alt şofer, cu o maşină de teren 4×4. Au căutat tot felul de variante şi într-un final au reuşit. Într-un final au scăpat de amendă, pentru că în toată această perioadă nu a venit nicio autoritate. Revenind la petrecerile din Vama Veche, totul a început imediat după lăsarea serii, cu un foc de artificii. Apoi a urmat dansul şi muzica”.

Amenzile în aceste cazuri se ridică la 10.000 de lei.

A fost noaptea în care Vama Veche a revenit complet la viaţă. Atmosfera aminteşte de vremurile bune. Fără mască, tinerii cântă şi dansează aşa cum obişnuiau să facă înainte de pandemie.

Petrecerile de pe plajă s-au ţinut fără distanţare fizică. Cei care au vrut să evite aglomeraţia s-au tolănit pe nisip. Alţii au ales să facă o plimbare pe ţărm şi să surprindă în imagini revenirea la normalitate.

Petrecerile s-au ţinut lanţ, toată noaptea

„E foarte bine, sincer. Chiar mă aşteptam să se ridice restricţiile la un moment dat, chiar speram asta”

„Este un lucru pe care îl aşteptam de forţe mult timp, e relaxant şi este foarte bine”.

„Ne relaxăm aici cu o boxă, ascultam muzica, ne plimbam, profitam de vremea frumoasă, bine că nu plouă”.

„E foarte frumos, ne simţim mai liberi, simţim că avem din nou o copilărie frumoasă şi o adolescentă frumoasă.”

Distracţia de azi-noapte nu a mai avut limită. Ora 22, când toată lumea trebuia să se întoarcă în camerel de hotel, a devenit amintire. Cine a vrut să prindă răsăritul pe plajă a avut…. bilet de voie.

Libertatea a început de ieri, de la miezul nopţii, când măştile au fost aruncate în aer. În prima zi de relxare, plajele au fost pline-ochi.

„Unde puteai ajunge decât pe tărâmul libertăţii în prima zi fără restricţii?”

„Într-un fel e ciudat, mi se pare că am uitat ceva acasă.”

„Da, de dimineaţă, chiar ne simţeam vinovaţi, dar e bine, e un pas spre libertate”

După mai bine de un an, turiştii au simţit briza mării şi soarele fierbinte pe chipurile goale.

„Am venit la mare aşa câteva zile, înainte de BAC”

„Cum e? Prima zi fără mască, în sfârşit?”

„E ca şi cum am revenit la realitate. În sfârşit vedem feţe”

„E foarte interesant, pentru că în sfârşit avem şi noi o libertate. e trist că suntem în perioada asta. am trăit o perioadă foarte ciudată cu măşti şi mulţi oameni spun că ne-am obişnuit mai mult cu măşti, decât fără, e dubios”

Dacă de 1 mai, poliţiştii au vegheat ca terasele să se închidă la timp şi ora de stingere să fie respectată, acum terasele pot funcţiona între 5 dimineaţa şi miezul nopţii.

Adauga un comentariu