National

„Un autoturism pentru fiecare familie”, programul prin care poţi primi 7350 de euro

Publicat: 11 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un autoturism pentru fiecare familie programul prin care poţi primi 7350 de euro
Programul „Un autoturism pentru fiecare familie” vă poate aduce 7350 de euro.

Programul „Un autoturism pentru fiecare familie” vă poate aduce 7350 de euro. Pentru asta trebuie respectate anumite condiţii. Legea a fost adoptată de Senat, iar familiile care au minim trei copii, pot primi 7350 de euro de la stat.

Banii sunt nerambursabili și se adresează celor care vor să-și achiziționeze o mașină nouă.

Ce este programul „Un autoturism pentru fiecare familie”

Programul „Un autoturism pentru fiecare familie”este adresat în special celor care au minim trei copii. Votul decizional a aparținut deputaților.

Pentru că Senatul a adoptat acest act conform art. 75 alin. (2) din Constituție, decizia finală cu privire la implementarea acestei măsuri va aparține Camerei Deputaților.

„Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente în vederea stimulării natalităţii pentru stoparea crizei demografice din România şi totodată necesitatea stimulării achiziţionării unor autovehicule noi de minim 7 locuri, mai puţin poluante, se impune adoptarea programului „UN AUTOTURISM PENTRU FIECARE FAMILIE”, vizează facilitarea accesului persoanelor fizice care au în întreţinere/îngrijire 3 sau mai mulţi copii, la fmantari nerambursabile pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu poluare redusă EUROS sau EUR06″, arata iniţiatorii în expunerea de motive.

Familiile care au minimun trei copii în întreținere sau îngrijire vor putea accesa o sumă de 35.000 de lei (7350 de euro) pentru a cumpăra o mașină. Banii se acordă, însă, doar pentru un autovehicul cu 7 locuri.

„Considerăm că lipsa unei oferte de finanţare adecvate familiilor numeroase în ceea ce priveşte sectorul auto, afectează nivelul de trai al populaţiei. De cele mai multe ori, alegerea unei maşini are la baza raţionamente estetice şi financiare. Însă atunci când apăr copiii, contează foarte mult alegerea unei maşini care asigura atât confortul şi cât şi siguranţă pentru întreaga familie. În funcţie de nevoi şi scopul utilizării maşină poate fi cel mai bun partener, mai ales dacă familia este mai numeroasă şi este nevoie de o maşină care poate oferi un spaţiu generos şi un confort sporit”, mai spun semnatarii Programului de finanţare „Un autoturism pentru fiecare familie”.

Ce condiţii trebuiesc respectate

Cei 7350 de euro din programul „Un autoturism pentru fiecare familie”, se acordă pentru un autovehicul nou cu normă de poluare Euro 5 sau Euro 6.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce vor să primească suma de 35.000 de lei sunt următoarele:

să fii cetăţean roman, cu domiciliul în România;
să ai în întreţinere/îngrijire 3 sau mai mulţi copii;
nu înregistrezi obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat;
nu înregistrezi restante la plata altor credite bancare;
îţi asumi prin cerere şi contractul de finanţare nerambursabilă că vei achita valoarea contribuţiei proprii, reprezentând
diferenţa de până la preţul de vânzare a autovehiculului cumpărat.
Conform art. 2, lit g) contribuția proprie înseamnă cheltuielile efectuate de către beneficiar, după semnarea contractului de finanțare nerambursabilă, pentru achiziția unui autovehicul EURO5 sau EUR06 de minim 7 locuri, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, prin virament bancar către persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor, susținută de către beneficiar din surse financiare proprii.

Banii vor fi acordați de către Guvernul României prin decontare din suma integrală plătibilă pentru autoturismul ales.

Este important să reținem că Ghidul de finanțare va fi realizat de Ministerul Finanțelor Publice prin emiterea unui Ordin în acest sens. Doar în baza acestui act va putea fi accesat programul propus de UDMR.

Proiectul de lege a fost introdus pentru dezbatere la Senat, așadar deputații vor avea votul decizional.

Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare este nevoie de votul senatorilor, al deputaţilor, de promulgarea Președintelui României și de publicarea în Monitorul Oficial!

Punctul de vedere al Guvernului nu a fost oferit.

Procedura de urgență nu a fost solicitată.

Adauga un comentariu