National

Un băiat de 13 ani din Brăila a anunțat la 112 că a răpit un copil și a cerut recompensă pentru eliberarea acestuia. Cum a fost pedepsit pentru farsa sa

Publicat: 03 nov. 2020
masina de politie cu girofar
Un băiat de 13 ani din Brăila a anunțat la 112 că a răpit un copil și a cerut recompensă pentru eliberarea acestuia. Parintii au fost amendati pentru isprava fiului

Zilele trecute, un băiat de 13 ani din Brăila a anunțat la 112 că a răpit un copil și a cerut recompensă pentru eliberarea acestuia. Chiar daca le-a dat indicaţii greşite poliţiştilor, el a fost localizat, la o fermă din judeţul Brăila, împreună cu presupusa victimă. Părinţii minorului au fost amendaţi pentru isprava fiului lor.

Un băiat de 13 ani din Brăila a anunțat la 112 că a răpit un copil și a cerut recompensă

Un băiat de 13 ani din Brăila a sunat de mai multe ori la 112 pentru a anunța că a răpit un alt minor, în vârstă de 14 ani, cerând o recompensă de 12.000 lei pentru eliberarea acestuia.

„În cursul acestei zile, poliţiştii brăileni au fost sesizaţi, în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunţa faptul că ar fi răpit un minor de 14 ani. Acesta solicita să i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieţii presupusei victime. Alertaţi, poliţiştii au început investigaţiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate”, a anunţat Poliţia Judeţeană Brăila.

Alertați, polițiștii au început investigațiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.

În ciuda indicațiilor greșite furnizate de către apelant, polițiștii au reușit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoștințe, de pe raza județului Brăila.

„Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra să fiind găsit şi telefonul de pe care a efectuat apelurile. Împreună cu acesta se afla şi presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani”, a arătat sursa citată.

Părinții minorului, amendați cu 5.000 de lei

Părinţii copilului care a sunat la 112 în repetate rânduri au fost sancţionaţi contravențional de către poliţişti, cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă, prevăzută de O.G. nr. 34/2008, şi cu 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului, conform Legii nr. 61/ 1991.

Românca răpită în Italia, sechestrată două luni de trei bărbați, într-un apartament

Elena, românca în vârstă de 17 ani, dată dispărută în urmă cu două luni, a fost răpită și sechestrată două luni de trei bărbați, într-un apartament. Fata a fost găsită de familie și polițiști, după o acțiune în forță într-un apartament situat în zona gării din orașul Grosseto, Italia.

Elena a dispărut de acasă, din orașul Grosseto, pe 7 august 2020, iar timp de aproximativ 58 de zile a fost ținută sechestrată într-un apartament din același oraș, în zona gării.

Luni, 5 octombrie, părinții Elenei au primit o informație, de la un român, despre fiica lor care ar fi ținută sechestrată în apartamentul de pe via Saturnia și au anunțat imediat forțele de ordine.

Astfel, polițiștii au intrat în apartament și au găsit-o pe Elena în viață. În același apartament, polițiștii au găsit trei bărbați români. Fata a fost dusă la un spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale și a fost consultată, starea ei fiind una bună.

Avocatul familiei româncei a declarat pentru presa din Italia că Elena a fost ținută în acel apartament împotriva voinței sale și a fost bătută des în cele aproape două luni în care a fost sechestrată.

Procurorii din Grosseto i-au pus sub acuzare pe cei trei cetățeni români suspectați că au răpit-o și sechestrat-o pe românca de 17 ani. Cei trei sunt cercetați însă în stare de libertate, iar pentru doi dintre ei, anchetatorii iau în calcul și acuzații mai grave pentru care ar putea fi reținuți.

Adauga un comentariu