Prima pagină » Actualitate » Un bărbat a murit carbonizat în urma unui incendiu la Sighișoara. Alte 11 familii au rămas pe drumuri
Un bărbat a murit carbonizat în urma unui incendiu la Sighișoara. Alte 11 familii au rămas pe drumuri

Un bărbat a murit carbonizat în urma unui incendiu la Sighișoara. Alte 11 familii au rămas pe drumuri

16 dec. 2022, 12:16,
BZI.ro, în Actualitate

Un întreg ansamblu rezidențial din Sighişoara a ars într-un incendiu de proporții. Zeci de persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului chiar înainte de sărbători. Proprietarul apartamentului în care s-a produs incendiul a murit carbonizat.

Incendiul a izbucnit ieri noapte, în casa unui bărbat de 49 de ani, care locuia împreună cu fiul său în vârstă de 10 ani. Din primele informații se pare că focul a pornit de la un reșou pe care bărbatul îl folosea ca să-şi încălzească locuinţa. Copilul a reuşit să se salveze cu ajutorul vecinilor, însă bărbatul a murit carbonizat.

Incendiu de proporții la Sighișoara

Incendiul din Sighișoara a avut loc la orele 22:00, când locatarii complexului de locuințe dormeau, iar hainele din preajma reșoului s-au aprins. Focul s-a întins repede de la o casă la alta, iar buteliile au explodat în lanţ.

Cele 11 familii, peste 40 de oameni rămași fără locuințe, în pragul sărbătorilor, cer ajutorul autorităților.

Pompierii spun că intervenția a fost una dificilă din cauza faptului că locuințele erau conectate între ele, iar în interiorul acestora se aflau mai multe butelii de gaz.

„Ajunşi la faţa locului, am constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătraţi și pentru stingerea focului am intervenit cu trei autospeciale de capacitate mare de la detașamentul de pompieri Sighișoara și o autospecială de capacitate mare de la detașamentul Târgu Mureș. Intervenția a fost îngreunată datorită faptului că încăperile comunică între ele, iar zidurile de sprijin sunt confecționate din material lemnos, iar înăuntru erau mai multe butelii de gaz”, a declarat Hetea Ciprian, comandantul Detașamentului de Pompieri Sighișoara.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

Casă cuprinsă de flăcări în municipiul Iaşi

Într-o ordine de idei asemănătoare, amintim cum reporterii Cotidianului BZI au prezentat cum în dimineaţa zilei de joi, 15 decembrie 2022, s-a produs un incendiu în municipiul Iaşi. Conform informaţiilor deţinute la aceaa oră, o casă de pe strada Prof. E. Honoriu a fost cuprinsă de flăcări şi a început să ardă ca o torţă.

„La ora 04.09 Dispeceratul integrat ISU-SMURD-SAJ Iași a fost anunțat despre producerea unui incendiu în municipiul Iași, strada Prof. E. Honoriu. De urgență au fost deplasate 4 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autoplatfotmă de salvare de la înălțimi și un echipaj de prim ajutor calificat. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifestă la acoperişul casei pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, la locuința parter și etaj pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Cauză probabilă de producere a incendiului a este în curs de stabilire”, a transmis ISU Iaşi.

Tot în dimineața zilei de 15 decembrie, în jurul orei 05.00 s-a produs un alt incendiu în județul Iași, la o casă din comuna Andrieşeni, în urma căruia, o femeie în vârstă de 83 de ani a murit. Cu toate că a fost scoasă din casă de către săteni, la numai câteva ore, medicii au fost nevoiți să declare decesul acesteia.

Acum însă, un bărbat a murit carbonizat în urma unui incendiu la Sighișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *