Un bărbat a murit după ce a sărit de la etajul 6 al unui spital

Un bărbat a murit după ce a sărit de la etajul 6 al unui spital

11 iun. 2024, 13:00,
BZI.ro, în National

Un bărbat s-a aruncat pe geam de la etajul 6 al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Incidentul a avut loc marți,22 iunie. Bărbatul a murit.

Potrivit IPJ Vâlcea „la data de 11 iunie, în jurul orei 5.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, un bărbat, de 74 de ani, din localitatea Voineasa, s-ar fi aruncat de la al șaselea etaj al unității medicale”, relatează Mediafax.

În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, bărbatul a decedat.

Polițiștii a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Institutul ‘Marius Nasta’ obligat să dea despăgubiri uriașe

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum a rămas fără un plămân, dintr-o greşeală medicală, iar după 9 ani de procese un bărbat din Bucureşti se chinuie să primească despăgubirile stabilite de instanţă. 150.000 de euro are de dat Institutul de Pneumofiziologie „Marius Nasta” unui pacient care a fost operat de cancer, deşi în realitate suferea de TBC.

Spitalul a cerut deja ajutor Ministerului Sănătății, însă i s-a răspuns că este întreagă lui responsabilitate. Prin urmare, ar trebui să plătească 150.000 de euro acestui bărbat care a câștigat procesul.

I-a cerut, de asemenea, și o plata eșalonată, însă bărbatul i-a răspuns că nu mai are mult de trăit și este dreptul lui să primească acești bani.

Deocamdată Institutul Marius Nasta din Capitală are conturile blocate de CNAS, așadar va trebui să ceară o plata eșalonată și către furnizorii de servicii medicale. Deocamdată are stocuri de medicamente și materialele necesare, astfel că pacienții nu vor avea de suferit.

Totul a început în decembrie 2014 când bărbatul s-a simțit rău, s-a prezentat la spital și și-a făcut mai multe analize, printre care o biopsie, prin care prezența tumori canceroase la plămâni. Prin urmare, a fost introdus de urgență în operație de către profesorul Ioan Cordoș, notează observatornews.ro.

De abia după intervenție, a aflat că nu era bolnav de cancer și că suferea de TBC, o boală cronică ce poate fi tratată în aproximativ trei luni cu tratament antibiotic.

Bărbatul a făcut o analiză la o clinică privată care i-a arătat că nu are cancer. În acel moment, a dat în judecată spitalul și după nouă ani avem o decizie a instanței. Potrivit judecătorilor, doar spitalul este vinovat. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *