Actualitate

Un bărbat a primit a treia doză de vaccin anti-Covid-19 Pfizer. Cum a reuşit botoşăneanul să păcălească cadrele medicale

Publicat: 18 mai 2021
cadru medical introduce ser dintr-un flacon în seringă
În momentul de față din populația totală eligibilă cu vârsta de peste 16 ani de 16.091.562 persoane, s-au imunizat doar 4.173.138 cetățeni, fiind un procent de 25.93%

Un bărbat a primit a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de Pfizer. Dorohoianul a reuşit să păcălească cadrele medicale și s-a prezentat pentru a treia oară la un centru de imunizare.

La scurt timp după, botoşăneanul a declarat că are în vedere să îşi facă și a patra doză de vaccin.

Cadre medicale din Botoşani păcălite de un bărbat pentru a i se administra a treia doză de vaccin

Conform Antena 3, un bărbat din municipiul Dorohoi, județul Botoșani a găsit o modalitate să păcălească cadrele medicale și să i se administreze o a treia doză a vaccinului Pfizer.

Având în vedere faptul că reprezentanții companiei farmaceutice Pfizer au transmis că recomandă un al doilea rapel (n.r. a treia doză de vaccin), bărbatul din Dorohoi a hotărât că mai are nevoie de încă o doză. Acesta ar fi spus că în urma imunizării s-a simțit extrem de bine, iar serul îmbunătăţindu-i vederea și auzul.

Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publica Botoșani, a avut o intervenţie telefonică la postul de televiziune pentru a oferi detalii despre cazul bărbatului, în vârstă de 49 de ani care a putut să păcălească cadrele medicale.

„DSP Botoșani a demarat o anchetă. Din declarațiile medicului coordonator, acesta a precizat că pacientul s-a prezentat la centrul de vaccinare care era de tip maraton, în weekend-ul trecut, a dat declarație pe proprie răspundere că nu a mai făcut vreun tip de vaccin, a trecut prin triajul care se face în centrul de vaccinare, posibil să fi fost scăpat de persoanele de la registratură, a ajuns în zona de vaccinare și a fost imunizat cu a treia doză. Între timp s-a aflat că bărbatul primise rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână. Avem o anchetă în desfășurare și vom stabili exact ce s-a întâmplat în acel moment“, a precizat directorul DSP Botoșani.

Dorohoianul a solicitat și a patra doză

În acest caz s-a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat cu exactitate. Directorul DSP Botoşani a menţionat că este un caz în premieră, fiind posibil o problemă la registratură. De asemenea, Monica Adascalitei a transmis că vinovaţii vor fi sancţionaţi.

„Este posibil să fie o problemă la registratură și posibil să nu se fi verificat în momentul în care s-au introdus datele. Avem o anchetă în desfăşurare, nu s-a mai întâmplat în Botoșani, sunt peste 44.000 de persoane vaccinate. Ulterior, pacientul a declarat că vrea și a patra doză. Cei care au greșit vor fi sancționați. Nu au fost evenimente nefericite de la începutul campaniei de vaccinare, acesta este primul caz.

M-am deplasat personal, după ce am aflat de eveniment, la Dorohoi, am discutat cu medicul coordonator, cu cei din centru, pacientul a fost sub supraveghere în post-vaccinare, a fost redirecționat către CPU Dorohoi. El a declarat că a venit să se vaccineze pentru că vedea mai bine, auzea mai bine, dumnealui are și niște probleme medicale. După ce s-a prezentat la CPU a fost redirecționat către un consult psihiatric. În momentul de față este monitorizat și de colegii mei de la DSP, medicul de familie, iar până acum nu a prezentat niciun fel de reacție adversă post-vaccinare“, a conchis Monica Adăscăliței.

Reamintim faptul că reprezentaţii Pfizer au transmis faptul că a treia doză de vaccin Pfizer va fi făcută între 8 – 12 luni de la administrarea rapelului

Adauga un comentariu