Local

Un bărbat acuzat de consum de droguri, trimis la pușcărie de judecătorii ieșeni! Substanțe interzise, găsite de oamenii legii! (Exclusiv)

Publicat: 01 mai 2021
O sală de judecată și mascați la descinderi
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au trimis la pușcărie un individ acuzat de consum de droguri

Un individ acuzat de deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu s-a ales cu o pedeapsă cu executare din partea magistraților ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Alexandru Blaga la 9 luni de pușcărie. Individul a fost prins în urma unei acțiuni organizate de oamenii legii

Un bărbat acuzat de consum de droguri a fost trimis la pușcărie de magistrații ieșeni! La verificări, oamenii legii au descoperit substanțe interzise! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Alexandru Blaga la pedeapsa rezultantă de 9 luni de închisoare, cu executare, pentru deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.
La luarea acestei decizii, magistrații ieșeni au avut în vedere și o condamnare anterioară primită de individ. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Alexandru Blaga, acuzat de deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu

Acest proces al lui Alexandru Blaga (32 de ani), din Iași, a început pe data de 2 decembrie 2020. Anchetatorii au dispus atunci trimiterea în judecată a individului. Acuzația adusă de oamenii legii în cazul lui Alexandru Blaga: deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.
Conform anchetatorilor ieșeni, în noaptea de 27 spre 28 octombrie 2018, individul a fost prins având substanțe interzise. Bărbatul a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri. În urma audierilor, el a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația amintită. Mai apoi, el a fost trimis în judecată de către procurori.

Condamnat în trecut, tot din cauza substanțelor interzise

La începutul anului 2019, Alexandru Blaga a fost condamnat cu suspendare de către magistrații din cadrul Tribunalului Galați. Acesta a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru procurare și deținere de droguri de risc.

„În ziua de 20 martie 2018, inculpații A.B. și I.D. s-au întâlnit în parcarea magazinului Kaufland din Iași, moment în care au fost contactați de inculpatul D.V.R., care le-a comunicat că are spre vânzare «ceva bun» și, în condițiile în care erau interesați, să se întâlnească la intrarea în municipiul Bârlad dinspre municipiul Vaslui.

Ca urmare a acestui fapt, I.D. l-a contactat pe inculpatul I.L., pe care îl cunoștea mai de mult și el, la rândul său consumator de droguri de risc, căruia i-au propus să-i însoțească în Bârlad pentru a achiziționa droguri. Întrucât nu aveau un mijloc de transport cu care să efectueze deplasarea către Bârlad, I.D. l-a contactat pe inculpatul A.M. Cei 4 inculpați au plecat cu autoturismul condus de inculpatul A.M. către municipiul Bârlad. La scurt timp, inculpatul D.V.R. a venit la locul de întâlnire având asupra sa o sacoșă de culoare albă, acesta urcând în autoturism în partea stângă spate.

El le-a spus că, în sacoșa respectivă, erau aproximativ 100 de grame sub formă de marijuana și 50 de grame sub formă de rezină (hașiș) și că este dispus «să le facă un preț bun» dacă achiziționau toată cantitatea. În momentul în care inculpatul I.D. a văzut cantitatea de droguri, i-a cerut imperativ inculpatului D.V.R. să coboare din mașină, după care i-a solicitat inculpatului A.M. să pună autoturismul în mișcare. Astfel, cei 4 inculpați au plecat de la întâlnire fără a achita contravaloarea drogurilor achiziționate. În timpul deplasării, inculpații au verificat conținutul sacoșei și au constatat că în interior se aflau 10 punguțe autosigilante din material plastic ce conțineau muguri de marijuana și o folie transparentă din plastic în care se afla o bucată de hașiș”, au precizat anchetatorii.

Aceștia au adăugat că, la un moment dat, cei 4 s-au oprit pentru a consuma din droguri, după care au plecat spre casă, numai că au fost trași pe dreapta de un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești.

Comentarii
  • Pedofilulee , homosexualule , ai sa iti achiți tu toate bulagerelile astea , pisamas pe rasa ta de fraier , esti un bulangiu cordit care mai devreme sau mai târziu tot de la Liviu ti se va trage si ți-e ai sa ajungi acolo unde ți-e locul

Adauga un comentariu