Local

Un bărbat care circula cu un autoturism fără numere de înmatriculare, în zona Ciric, a fugit în club când polițiștii au vrut să-l oprească

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat care circula cu un autoturism fără numere de înmatriculare în zona Ciric a fugit în club când polițiștii au vrut să-l oprească
Polițiștii din Iași au urmărit un bărbat care conducea un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare și fără permis

Un bărbat s-a ales cu dosar penal și are de dat explicații în fața legii după ce a urcat la volanul unui autoturism care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare. Mai mult decât atât, bărbatul nu are permis de conducere. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să primească o condamnare

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal după ce a condus un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare și fără permis. Agenții din cadrul Secției IV de Poliție Urbană și un jandarm au oprit recent, pentru control, pe strada Ciric, din municipiul Iași, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani. Inițial, șoferului i s-a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru că mașina nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare, însă el și-a continuat deplasarea, polițiștii procedând la urmărirea lui.
Ieșeanul a părăsit apoi autoturismul, încercând să fugă în zona unui club, însă a fost imediat imobilizat și dus la sediul Poliției pentru verificări. În urma incidentului, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă.

Zile „aglomerate” pentru polițiștii din Iași

Totodată, polițiștii ieșeni au intervenit recent la peste 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date peste 250 de amenzi, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 15 infracțiuni. Astfel, au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 93 de incidente, dintre care 82 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 15 infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 259 de amenzi, în valoare de 100.030 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De exemplu, agenții din cadrul Postului de Poliție Țigănași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltare de probe biologice. Din cercetări a rezultat că, pe 5 septembrie 2021, în jurul orei 9:00, un bărbat de 34 de ani ar fi condus un autoturism în comuna Țigănași având, în urma testării alcoolscopice, o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să-i fie prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.

A urcat beat mangă la volan și a produs un accident rutier

Un ieșean era să provoace o tragedie după ce a urcat beat la volan. Polițiștii rutieri din Hârlău au fost sesizați recent despre faptul că, în comuna Gropnița, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 59 de ani ar fi căzut de pe bicicletă pe șosea și s-ar fi autoaccidentat. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sub influența alcoolului a fost prins și un tânăr în municipiul Iași.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au depistat, pe bulevardul Chimiei, din municipiul Iași, un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Adauga un comentariu