International

Un bărbat caută printr-o groapă de gunoi timp de 8 ani pentru un portofel Bitcoin pierdut și care are o valoare de 357 de milioane de dolari

Publicat: 17 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat caută printr-o groapă de gunoi timp de 8 ani pentru un portofel Bitcoin pierdut și care are o valoare de 357 de milioane de dolari
Un bărbat își caută portofelul pe care se afla bitcoin în valoare de peste 300 de milioane de dolari

În timp ce făcea o curățenie de primăvară în 2013, un bărbat și-a aruncat vechiul hard disk al computerului la gunoi, care s-a alăturat rapid muntelui de gunoi de la depozitul său local de gunoi din Newport, Țara Galilor, Marea Britanie. Nu știa el la acea vreme că același hard disk conținea un portofel plin cu 7.500 de Bitcoin, în valoare de 500.000 de lire sterline (665.000 USD) în primele zile cripto. Acum? Acest portofel valorează 357 de milioane de dolari.

Odată ce și-a dat seama, bărbatul a început o căutare disperată pentru hard disk și de atunci caută. În ultimii opt ani, James Howells s-a târât printre mormane de gunoaie în căutarea acului său de 350 de milioane de dolari într-un car de fân – un car de fân de mărimea unui teren de fotbal.

Un bărbat îți caută în gunoi portofelul cu bitcoin de 8 ani! Valorează 357 de milioane de dolari

Bărbatul nu a renunţat la căutările lui deși au fost începute în urmă cu 8 ani. La ora transcrierii articolului, portofelul valorează peste 357 de milioane de dolari. Groapa de gunoi are dimensiunea unui teren de fotbal deci este foarte greu să găsească, dar Howells nu renunță la bucata de metal care l-ar putea propulsa în topul bogaților:

„Am vorbit cu unul dintre tipii de acolo jos, i-a explicat situația. Și chiar m-a dus cu camionul lui până unde este depozitul de gunoi, șanțul actual la care lucrează. Este cam de dimensiunea unui teren de fotbal. , și a spus că ceva de acum trei sau patru luni ar fi de aproximativ trei sau patru picioare mai jos”, a spus Howells într-un interviu pentru The Guardian în 2013.

„Sunt în punctul în care fie râd din cauza asta, fie plâng din cauza asta. De ce nu sunt acum acolo, cu o lopată? Cred că sunt doar resemnat să nu o pot găsi niciodată.”

Howells crede că îşi va găsit portofelul cu bitcoin în valoare de sute de milioane de dolari

După acea conversație, Howells aproape că și-a resemnat faptul că averea lui nu va fi revendicată niciodată. Dar la scurt timp după, el a început el însuși o căutare și încă crede că există speranță că unitatea este atât accesibilă, cât și lizibilă în starea sa probabil deteriorată. Într-un ultim efort, acum a recrutat locuitori ai orașului său local pentru a se alătura vânătorii, cu promisiunea a milioane de oameni dacă căutarea va reuși.

Şansele sunt cu siguranţă strânse împotriva lui, înrăutăţite de refuzul consiliului din Newport de a intra în zonă. Invocând pagubele ecologice care ar provoca traularea prin gunoaiele îngropate, lipsa unui permis de percheziție a gunoiului și incertitudinea absolută că hard disk-ul se află chiar acolo, consiliul nu va permite nimănui să caute movilele, transmite CNBC . La fel ca majoritatea cripto, Bitcoin este imposibil de urmărit și nu ți-ai putut face backup pentru portofel în primele zile ale mineritului. Acest lucru a condus la scenarii nefericite în care oamenii pierd unitatea fizică pe care se află criptomonul, cum ar fi Howells, sau își uită parola.

Ce este bitcoin şi cum funcţionează

Bitcoin are la baza cea mai complicată tehnologie de criptare care elimină băncile, guvernele sau orice structură centralizata din schema tranzacţiilor financiare, asigurând siguranţă maximă, contra unor costuri minime.

Bitcoin se bazează pe tehnologia blockchain, care reprezintă un registru digital al tranzacţiilor efectuate, astfel încât aceste tranzacţii nu sunt certificate de un sistem bancar, ci de toţi utilizatorii înscrişi în sistemul blockchain.

Acesta a ajuns foarte utilizat la nivel internaţional, iar, de exemplu, în Iași, s-a deschis deja un magazin care acceptă plată cu această criptomonedă.

 

Adauga un comentariu