National

Un bărbat ce conducea un autobuz cu numere false, prins de politiștii de frontieră Albița

Publicat: 13 apr. 2021
autobuz oprit la controlul de rutină la vama Albița
Un bărbat ce se afla la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un autobuz și o remorcă voia să ajungă în Republica Moldova. Acesta a fost oprit de polițiștii de frontieră Albița și a fost depistat că numerele de înmatriculare erau false

Un bărbat ce se afla la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un autobuz și o remorcă voia să ajungă în Republica Moldova. Acesta a fost oprit de polițiștii de frontieră Albița și a fost depistat că numerele de înmatriculare erau false.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire la un bărbat care intenționa să ajungă în Republica Moldova la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un autobuz și o remorcă cu numere de înmatriculare aparținând altui vehicul”, a transmis purtătorul de cuvânt Irina Mirica.

Un bărbat se afla la volanul unui autobuz cu numere de înmatriculare false

Astăzi, 13 aprilie 2021, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița – I. T. P. F. Iași au descoperit la control un bărbat cu dublă cetățenie, în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier cu numere de înmatriculare false. Forțele de ordine au constatat faptul că certificatul de înmatriculare corespondea unui alt autovehicul.

„În data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 36 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un autobuz și o remorcă, ambele  înmatriculate în județul Vaslui.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a remorcii, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control, precum și plăcuțele de înmatriculare aplicate pe remorcă corespund unui alt vehicul”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliție Irina Mirica.

Dosar penal, deschis pe numele bărbatului

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

„Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat faptul că are calitatea de șofer la firma de transport în a cărei proprietate este ansamblul rutier și presupune că s-a produs o încurcătură la garajul firmei, plăcuțele de înmatriculare fiind înlocuite în urma efectuării unor reparații asupra remorcii în cauză.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis sursa citată.

Un bărbat din Galați a fost prins conducând fără să aibă permis de conducere corespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări în privinţa unui gălăţean care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

„În data de 07 aprilie a.c., în jurul orei 08.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control,  pe DN 26, în localitatea de frontieră Brăneşti, județul Galați, un ansamblu rutier, format dintr-o autoutilitară și o remorcă, condus de un gălăţean, în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B şi B1, iar pentru a conduce ansamblul în cauză este necesară deținerea unui permis de conducere valabil pentru categoria “E”.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, a transmis purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-șef de poliţie Mihaela Denis Lazăr.

 

 

Adauga un comentariu