National

Un bărbat din Botoşani, arestat preventiv după ce şi-a omorât fratele geamăn

Publicat: 11 mart. 2021
Un cuțit plin de sânge
Bărbatul din judeţul Botoşani care și-a omorât fratele geamăn a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, astăzi, 11 martie 2021

Bărbatul din judeţul Botoşani care și-a omorât fratele geamăn a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, astăzi, 11 martie 2021. Autorul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor, după ce i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit mortale propriului său frate. Mandatul a fost emis miercuri, 10 martie 2021, de magistraţii Tribunalului din Botoşani, potrivit portalului instanţelor de judecată.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 58/P/2021. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Avătămăniţei Cezar, în prezent aflat în stare de reţinere în Arestul IPJ Botoşani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor prev. şi ped. de art. 188 al. 1 Cod penal raportat la art. 199 al. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 10.03.2021 şi până la data de 8.04.2021, inclusiv”, se arată în sentința emisă miercuri de instanţă.

Cauza altercaţiei din Botoşani care s-a soldat cu un mort

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în localitatea Unţeni, judeţul Botoşani, a fost reţinut de forţele de ordine după ce şi-a ucis fratele geamăn cu mai multe lovituri de cuţit.

Crima s-a produs din cauza unei altercaţii izbucnite între cei doi. La un moment dat, unul dintre ei a luat un cuţit şi l-a înjunghiat de mai multe ori în zona gâtului şi a capului pe celălalt. Evenimentul tragic s-a produs în locuinţa în care cei doi fraţi locuiau împreună cu mama lor, o femeie în vârstă de 80 de ani.

Bărbatul care și-a ucis soția în incinta SJU Piatra-Neamţ a fost condamnat

Dumitru Sebastian Patriche, individul care pe data de 10 ianuarie 2020 şi-a înjunghiat fatal soţia în incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamţ, a fost condamnat, marţi, 9 martie 2021, la 24 de ani de închisoare cu executare. Femeia avea funcția de directoare de îngrijiri în cadrul unității spitalicești. Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au mai stabilit că acesta este obligat să plătească daune morale în valoare de 375.000 de euro fiului său şi al victimei, 187.500 de euro mamei victimei şi câte 10.000 de lei daune materiale.

De asemenea, SJU Piatra-Neamţ trebuie să achite, ca parte responsabilă civilmente, 125.000 de euro daune morale fiului şi 62.500 de euro daune morale mamei victimei. Sentinţa nu este, însă,  definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de circa 10 zile. Directoarea de îngrijiri de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, Anca Daniela Patriche, a fost ucisă de soțul său, cu care era în plin proces de divorț. Femeia omorătă de soț avea doar 49 de ani.

Femeia se afla în divorț

Anca Daniela Patriche se afla în divorț de individ și fusese promovată cu doar două zile înainte de a fi omorâtă. Bărbatul de 50 de ani a venit în vizită la unitatea medicală și, după o serie de discuții în contradictoriu, și-a înjunghiat soția. A venit cu cuțitul de acasă și i-a aplicat numeroase lovituri, una dintre ele fiind în gât. Acesta a fost observat  ieșind cu cuțitul în mână din cabinet. Colegii au încercat să-i acorde de urgență primul ajutor, dar nu a mai putut fi salvată și din nefericire doar s-a constatat decesul. Victima era asistent-șef al Secției de Chirurgie și promovase examenul pentru funcția de director de îngrijiri în urmă cu câteva zile.

„Din verificările preliminare efectuate, a reieșit că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Piatra-Neamț, și-ar fi înjunghiat soția în vârstă de 49 de ani.Persoana bănuită de comiterea faptelor se află în custodia polițiștilor. Cercetarea la fața locului este în desfășurare și se realizează sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Adauga un comentariu