Local

Un bărbat din Iaşi a ajuns la urgenţe cu un deget tăiat în circular – EXCLUSIV

Publicat: 08 apr. 2021
ambulanță
În urmă cu puţin timp s-a produs un accident de muncă groaznic la Iaşi. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a ajuns de urgenţă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi cu policele tăiat

În urmă cu puţin timp s-a produs un accident de muncă la Iaşi. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a ajuns de urgenţă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi cu policele tăiat.

Pacientul a fost internat de urgenţă pe secţia de Chirurgie Plastică și condus direct la sala de operaţie. Bărbatul a fost diagnosticat cu plaga tăiată mâna stângă cu amputaţie de police prin tăiere în circular, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Un bărbat din Roman, transferat la Iași cu degetul tăiat în circular

Un caz asemănător a avut loc la Roman, sâmbătă, 4 aprilie 2021. Un bărbat a ajuns de urgenţă la spitalul din Roman, după un accident de muncă. Pacientul şi-a tăiat un deget şi a ajuns cu el la unitatea medicală pentru a i-l coase la loc.

Echipajul medical de la Spitalul din Roman l-a transferat de urgenţă la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Însă, se pare că echipajul medical l-ar fi transportat pe pacient fără deget, chemând o altă ambulanță. Din nefericire, bărbatul a suferit mai multe leziuni la degete, iar degetul amputat nu a mai putut fi cusut din cauza faptului că degetul era devitalizat.

„Pacientul a fost adus de la Compartimentul de Primiri Urgențe Roman de către ambulanța Neamț în urgență la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași și a fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică a unității medicale. Prezenta un traumatism complex de mână produs printr-un circular, pacientul a venit în ambulanță și cu segmentul respectiv degetul 1 care a fost amputat, dar în cursul evaluării din clinica s-a constatat că acest segment era devitalizat, prezenta leziuni incompatibile cu activitatea de replantare. Astfel încât, deși am aflat de la ambulanță, inițial fiind două care au transportat una pacientul, ua segmentul de deget, la momentul ajungerii se aflau în aceeași ambulanță iar evaluarea nu a permis replantarea”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Medicii din Roman au trimis o altă ambulanță cu degetul bărbatului

Bărbatul a fost preluat de urgență de un echipaj medical și transportat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Însă, în drumul spre Iași, cadrele medicale și-au dat seama că degetul bărbatului nu era, ci a fost uitat într-un recipient cu gheață înaintea transferului.

Ulterior, o altă ambulanță a preluat degetul și l-a transportat primei ambulanțe în care se afla pacientul.

„A existat de asemenea amputația de deget 2 și leziuni care au necesitat chirurgie plastică și reparatorie la nivelul metacarpului, la nivelul degetelor trei, patru și cinci care au fost refăcute integral. Astfel acum pacientul are cele trei degete la nivelul mâinii, este în continuare internat și va mai avea nevoie de o evaluare din partea chirurgului plastician, iar pe viitor este candidatul la un transplant de deget în opinia specialiștilor de chirurgie plastică. Știm de la colegii de la Roman şi de la pacient că a existat o preluare separată de către două ambulanțe a pacientului și a degetului. Cele două ambulanțe s-au întâlnit undeva în drumul de la Roman spre Iași”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Comentarii
Adauga un comentariu