National

Un bărbat infectat cu HIV, care nu purta mască în tren și nu avea nici bilet, a mușcat un polițist. Acesta fusese eliberat astăzi din închisoare

Publicat: 11 oct. 2020
Un polițist în tren
Un polițist în tren

Poliţiştii au fost chemaţi să intervină într-un tren din Constanţa pentru că un călător, care nu purta masca de protecţie şi nu avea bilet, a devenit recalcitrant. Ulterior, s-a descoperit că individul a fost eliberat chiar astăzi din penitenciar şi este infectat cu virusul HIV.

„La vederea poliţiştilor a refuzat să îşi decline identitatea, a început să se manifeste recalcitrant şi faţă de pasageri, fapt pentru care, s-a luat măsura conducerii la postul de poliţie.”, a precizat pentru Antena 3, Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Individul a devenit violent când a fost imobilizat de poliţişti

„În momentul în care a fost încătuşat de poliţişti, bărbatul a încercat să îi lovescă, iar pe unul dintre colegii mei l-a muşcat de antebraţul stâng.” a mai precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Ulterior, s-a descoperit că agresorul este infectat cu virusul HIV şi a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă, duminică, 11 octombrie, 2020.

Poliţistul agresat se află în stare bună şi este testat de medici pentru a se vedea dacă în urma acestui incident a contractat sau nu virusul HIV de la agresor.

Din ce în ce mai mulți polițiști sunt constant răniți în timpul intevențiilor.

Doi polițiști au fost grav răniți în timpul unei intervenții. Suspecții au fost împușcați

Doi polițiști au fost la un pas de tragedie din Dâmbovița. Aceștia au intervenit duminică seară la un scandal în localitatea Văcărești. Doi frați au fost împușcați de oamenii legii după ce i-au atacat pe polițiști. Unul dintre oamenii legii s-a alesd cu o tăietură pe corp iar celălalt a rămas fără câteva degete. Aceștia au fost atacați cu coasa.

„IPJ Dâmbovița a fost sesizat prin 112 despre faptul că, în comuna Văcărești, un bărbat, aflat în stare de ebrietate, e violent la adresa trecătorilor. La fața locului a intervenit un echipaj de poliție, moment în care agresorul a fugit în curtea de domiciliu și a ieșit cu o coasă, agresându-i pe cei doi polițiști. Avand în vedere pericolul iminent (atacul cu o coasă), unul dintre agenții de poliție a efectuat un foc de armă către agresor. În timpul altercației, a intervenit și fratele agresorului, în atacul asupra polițiștilor. Acesta a fost împușcat în picior de către agentul de poliție”, a transmis IPJ Dâmbovița.

Cei patru au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție dar și membrii ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.) .

„Foarte rău va arăta România în câțiva ani. Eu spun ca jurnalist, care scrie de 30 de ani despre justiție. Recent am scris despre cazuri de indivizi interlopi din Sintești care dădeau țepe la bănci. Știu de dosare. Sunt atâtea dosare la toate bogățiile pe care le afișează indivizii aceștia. În spatele acestor bogății se află mormane de dosare penale pe care domnii procurori, unii din ei, nu toți, le țin acolo. Trebuie făcut ceva pentru că, altfel, aceste clanuri se vor dezvolta atât de mult încât iată, deja se și vede, autoritățile sunt depășite, nu mai pot să facă nimic. Poliția a devenit apărătoarea acestor clanuri”, a declarat Răzvan Savaliuc.

Comentarii
Adauga un comentariu