Local

Un bărbat, pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a încercat să îi dea mită unui polițist! Șoferul a vrut să scape de un dosar penal, dar s-a ales cu altul!

Publicat: 17 nov. 2020
Un bărbat a fost condamnat de judecătorii ieșeni, după ce a încercat să îi dea șpagă unui polițist pentru a scăpa de un dosar penal
Un bărbat cu euro în mână

Un șofer a fost pedepsit de către judecători, după ce a încercat să dea șpagă. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Gabriel Mantu la 1 an și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Bărbatul a încercat să scape de un dosar penal, dar s-a ales cu un altul, după ce a vrut să mituiască un om al legii

Un ieșean a fost pedepsit de către magistrați, după ce a fost acuzat că a încercat să mituiască un om al legii. Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gabriel Mantu.
Șoferul a primit o pedeapsă de 1 an și 7 luni de închisoare, pentru dare de mită și refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Primariei Municipiului Piatra Neamț, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

A refuzat să îi fie preluate probe biologice

Procesul lui Gabriel Mantu a început pe data de 15 mai 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a șoferului. Acuzațiile aduse de anchetatori: dare de mită și refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.
Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, individul se afla la volanul unui autoturism ce rula prin județul Iași. La un moment dat, vehiculul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție. Oamenii legii au constatat că bărbatul mirosea a alcool, astfel că au decis să îl testeze cu aparatul Dragger.

Gabriel Mantu, acuzat că a vrut să dea șpagă 50 de lei

Procurorii au susținut că Gabriel Mantu a refuzat să îi fie preluate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Astfel, polițiștii au vrut să îi întocmească un dosar penal. Numai că, spun anchetatorii ieșeni, bărbatul din județul Neamț ar fi încercat să îi dea șpagă unui om al legii. Asta, pentru ca acesta să nu își îndeplinească îndatorirea, respectiv pentru a nu-i face dosar penal sub acuzația de refuz de prelevare de probe biologice. Însă omul legii a refuzat să ia o șpagă de 50 de lei, conform procurorilor.

De altfel, pe lângă pedeapsa aplicată, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis și confiscarea de la Gabriel Mantu a acestei sume, de 50 de lei, bani pe care acesta ar fi vrut să îi dea drept șpagă. Acum, rămâne de văzut dacă individul va contesta sau nu sentința aplicată de Tribunalul Iași. În eventualitatea în care nemțeanul o va contesta, urmează ca instanța de judecată superioară, respectiv Curtea de Apel Iași, să decidă ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul acuzat că a vrut să îi dea mită unui om al legii.

De remarcat este faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți șoferi au ajuns în fața magistraților ieșeni, după ce au încercat să le dea șpagă unor polițiști. Asta, după ce șoferii respectivi au fost prinși în neregulă de polițiștii ieșeni. Unii dintre șoferii respectivi au și fost condamnați definitiv pentru acele fapte.

Comentarii
  • Da aia de la Mama Mia care va dădeau de haleala copanele,pittźa și alte bunătăți cum de nu sau ales cu dosare sau demnitatea de milițian trece prin stomac ?ha ha ha vajnicii milițieni dosare mita 500 ron ha ha ha actualizativa softul oamenii fac combinatii și furaciuni de milioane de €

Adauga un comentariu