International

Un bătrân de 102 ani s-a vindecat de o infecție gravă cu COVID-19. A stat 37 de zile în spital

Publicat: 25 iul. 2021
Un bătrân rus, în vârstă de 102 ani, veteran din al Doilea Război Mondial, a reușit să treacă peste o gravă infecție cu COVID-19, după ce a stat internat 37 de zile.

Un bătrân rus, în vârstă de 102 ani, veteran din al Doilea Război Mondial, a reușit să treacă peste o gravă infecție cu COVID-19, după ce a stat internat 37 de zile.

Bătrânul a fost internat într-un spital din orașul Koroliov după ce s-a infectat cu COVID-19, manifestând o afectare pulmonară acută, acesta a fost transferat la secția de terapie intensivă, conform presei ruse.

Veteranul mărturisește că se simte ca și cum ar fi renăscut, după ce a stat internat la ATI timp de 37 de zile. „La cei 102 ani ai mei, m-am născut a doua oară”, a spus Nikolai Bagaev, aşezat într-un scaun cu rotile.

Cazul lui Nikolai Nikolayevich este unic în întreaga lume, în rândul persoanelor de peste 100 de ani care au făcut față coronavirusului. Medicii sunt siguri că veteranul își va reveni, ajutat de obiceiul unui stil de viață sănătoasă.

”Literalmente, acum zece zile, era într-o stare destul de gravă, aproape de pragul morții, însă, medicii au făcut tot posibilul și acum avem un rezultat excelent”, a declarat Olesya Astakhova, nepoata bătrânului.

Nikolai Nikolaevich a vrut cu adevărat să depășească această boală. Voința sa de a câștiga, combinată cu profesionalismul întregului personal medical, i-a permis să lupte împotriva coronavirusului.

Veteranul spune că perseverența și rezistența medicilor l-au scos literalmente din cealaltă lume, după mai mult de o lună în care s-au luptat continu pentru viața lui.

Curajul și capacitatea de luptă a lui Nikolai Nikolaevici s-au putut observa chiar și în anii Celui de-al Doilea Război Mondial, când, a fost rănit de două ori, dar s-a întors întotdeauna pe front.

Iar în primăvara anului 1945, după asalt, a intrat triumfător în Königsberg.

Adauga un comentariu