Coronavirus

Un cartier din Târgu Jiu ar putea intra în carantină

Publicat: 08 iul. 2020

Localnicii dintr-un cartier din Târgu Jiu au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, astfel că acesta a devenit, automat, zonă roșie. Iar acum se pregătește intrarea în carantină a cartierului, așa cum s-a mai întâmpplat în alte orașe din România, de când a apărut pandemia de coronavirus.

Nu mai puțin de 10 oameni dintr-un cartier din Târgu Jiu au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar autoritățile se gândesc să instaureze carantina. Cei zece au simptome de coronavirus, dar refuză să fie internați. Aceștia invocă decizia Curţii Constituţionale, data de curând, care le permite să stea acasă, scrie antena1.ro.

Zeci de polițiști, jandarmi şi pompieri din Gorj, în frunte cu prefectul județului, proaspăt demisionar, au dus muncă de lămurire din poartă în poartă pentru ca regulile de igienă şi distanţare să fie respectate. Degeaba! „Distanța, masca. Cei care sunt bolnavi trebuie să ne anunțe. Au semne, temperatură, vă doare gâtul, anunțați la cabinetul medical. E în binele familiei și în binele tuturor. Trebuie să prevenim, ca să nu se răspândească acest virus. Păstrăm distanța și fără mască nu mai ieșiți. Nu beți apă unul după altul”, a fost efortul de a-i convinge pe localnici.

Un cartier din Târgu Jiu ar putea intra în carantină

Poliţiştii, în frunte cu prefectul, au împărțit măști de protecție și i-au sfătuit apoi pe oameni să anunțe medicul dacă se simt rău. Acțiunea va continua și în alte cartiere unde există riscul ca numărul de îmbolnăviri să crească în perioada următoare.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun loc destinat bolnavilor infectați cu Covid. Iar în spitalul Covid din Târgu-Cărbunești sunt deja 62 de pacienți, cei mai mulți de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Aproape 300 de cazuri au fost confirmate până acum în judeţul Gorj.

Adauga un comentariu