Actualitate

Un centru de plasament din Iași a intrat în carantină! Încă trei copii abandonați de părinți au fost infectați cu coronavirus! Toți angajații vor fi testați

Publicat: 30 apr. 2020

Din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la Centrul de Plasament „Sf. Andrei” din Iași. Până acum, patru copii au fost internați deja în spital. Cu toții așteaptă rezultatele cu sufletul la gură.

Încă trei copii și o bucătăreasă din Centrul de Plasament „Sf. Andrei” din Iași au fost depistați cu coronavirus. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, în timp ce ancheta epidemiologică continuă. Până în prezent s-au recoltat 40 de probe, urmând ca în aceste zile să se recolteze restul. În centrul mai sus menționat sunt cazați 46 de copii cu forme grave de boală și sunt angajate 80 de persoane care au intrat sub atenta supraveghere a medicilor epidemiologi. Situația este sub control, deși riscurile la care se expun beneficiarii sunt extrem de mari, întrucât aceștia suferă de diverse alte afecțiuni.

Anchetă la sânge

La începutul acestei săptămâni, un copilaș în vârstă de nouă ani de la Centrul de Plasament „Sf. Andrei” din Iași a fost depistat pozitiv la infecția cu coronavirus. Băiețelul făcea dializă de două ori pe săptămână la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Conform ultimelor reglementări, toți pacienții care fac dializă sunt testați. În urma testării, rezultatul său a ieșit pozitiv și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. DSP Iași a deschis o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacții băiatului. În urma testării, alți trei colegi de-ai băiatului, cazați în același centru, au fost depistați cu coronavirus. Ancheta continuă și atât beneficiarii, cât și angajații așteaptă rezultatele cu sufletul la gură. Reamintim faptul că în centrul mai sus menționat se află copii de toate vârstele, care suferă și de alte afecțiuni. Aceștia au fost abandonați de părinți, iar acum sunt în grija statului. Vestea contaminării a venit ca un trăsnet pentru toți cei care au intrat în contact cu băiețelul de nouă ani.

„Cu privire la ancheta epidemiologică demarată la Centrul Rezidențial din municipiul Iași pe data de 28 aprilie 2020, vă aducem la cunoștință că, până la acest moment, din cele 133 de recoltări s-au finalizat 80 de testări ale personalului și beneficiarilor din acest centru, restul fiind în lucru”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Circuit nou în spital pentru micuțul de nouă ani

Rezultatele de laborator au evidențiat faptul că patru persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o angajată de la bucătăria centrului și trei mici beneficiari ai serviciilor sociale. Pentru ca băiețelul de nouă ani să-și continue ședințele de dializă, conducerea Spitalului de Copii a găsit o soluție.

„Pentru pacientul în vârstă de 9 ani, depistat pozitiv cu noul coronavirus, s-a dispus crearea unui circuit separat și o programare separată pentru realizarea tratamentului în cadrul Spitalului Clinic pentru Copii «Sfânta Maria». Ancheta este în curs de desfășurare”, încheie reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu