Local

Un cetățean din Congo a fost prins de polițiștii de frontieră ieșeni după ce a încercat să fugă din țară traversând înot râul Prut

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un cetățean din Congo a fost prins de polițiștii de frontieră ieșeni după ce a încercat să fugă din țară traversând înot râul Prut
Un congolez a fost prins de polițiștii de frontieră ieșeni în timp ce încerca să treagă ilegal Prutul

Un cetățean din Republica Democrată Congo a fost surprins de polițiștii de frontieră ieșeni după ce încercat să fugă ilegal în țară traversănd înot râul Prut. Bărbatul a declarat că intenționa să ajungă în Israel

Polițiștii de frontieră ieșeni au identificat un cetățean din Republica Democrată Congo care intenționa să iasă ilegal din România traversând înot râul Prut. Încidentul a avut loc în data de 4 septembrie, în jurul orei 10:00, când echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au depistat în apropierea frontierei de stat o persoană de sex masculin, care s-a deplasat până în zona de frontieră cu un autoturism.

Imediat, colegii noștri au procedat la oprirea persoanei, care a fost condusă la sediul sectorului în vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Republica Democrată Congo, în vârstă de 31 de ani și deține un permis de ședere eliberat de autoritățile din Franța”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În timpul verificărilor, bărbatul a declarat că intenționa să traverseze înot râul Prut din România în Republica Moldova, deoarece dorea să ajungă în Israel.

Autovehicule radiate din circulație, descoperite în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

De asemenea, polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări cu privire la patru bărbați care au fost depistați în trafic, conducând un autovehicul neîmatriculat. În data de 3 septembrie, în jurul orei 9:00, în vama Stânca s-a prezentat cetățeanul din R. Moldova M.V., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai, fără plăcuțe de înmatriculare. În aceeași zi s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră cetățeanul român L.E., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Danemarca. De asemenea, polițiștii de frontieră din Țuțora au oprit în trafic un autoturism marca Hyundai Santa Fe, înmatriculat în Danemarca, condus de un cetățean român în vârstă de 41 de ani și un autoturism marca Iveco, înmatriculat în Olanda, condus de un cetățean român în vârstă de 28 de ani.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autovehiculelor, în toate cazurile colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că toate cele patru autoturisme prezentate la controlul de frontieră figurează ca radiate din circulație de la date diferite ale anului în curs. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauzele sus-menționate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, au mai declarat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu