National

Un cetăţean moldovean a minţit că are COVID-19 ca să ajungă gratuit acasă

Publicat: 18 mart. 2020

Un cetățean moldovean aflat în Brăila a pus pe jar autoritățile din România şi din ţara de origine. Bărbatul a fost dat jos din autocarul care se îndrepta spre Republica Moldova, după o ceartă cu operatorul de transport, motiv pentru care a decis să mintă, anunțând oamenii legii că este posibil să fie infectat cu noul coronavirus.

Moldoveanul a fost transportat, în cursul zilei de marți, cu o ambulanță SMURD din Brăila, până la graniţă. A fost preluat de la punctul de trecere al frontierei Giurgiulesti și internat într-un spital din Chișînău. În cele din urmă, ajuns pe mâna medicilor de peste Prut, care n-au depistat semne clinice de COVID-19. Bărbatul a recunoscut că a mințit pentru a ajunge acasă.

„A recurs la această farsă, invocând autorităților române că a fost infectată. Atunci când încercăm să prevenim și să combatem COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, atunci când punem în valoare fiecare ambulanță și fiecare lucrător medical, cu regret se mai întâmplă și astfel de situații”, a declarat, cu referire la acest caz, Viorica Dumbraveanu, ministrul Sănătății din R. Moldova.

Medicii l-au externat pe cetățeanul moldovean, însă nu înainte de a anunță Poliția, care îl va amenda.

Adauga un comentariu