National

Un cioban din Arad a murit după ce a ajuns la spital cu viermi care ieșeau din corp

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un cioban din Arad a murit după ce a ajuns la spital cu viermi care ieșeau din corp
Ciobanul din Arad care avea viermi a murit la câteva ore după ce a ajuns la spital

Caz macabru în Arad unde un cioban a murit după ce a ajuns la spital cu viermi care îi ieşeau din corp. Medicii au rămas șocați când l-au văzut pe bărbat, iar DSP a anunțat că pornește o anchetă în acest sens.

În urmă cu 9 ani, un bărbat din Caracal a fost mâncat de viu de viermi. Totul s-a produs după ce a fost operat la picior și pentru că nu a avut cine să aibă grijă de el, rana i s-a deschis și au apărut viermii.

Cioban din Arad decedat după ce a ajuns la spital cu viermi care ieșeau din corp

DSP Arad a anunţat, într-o comunicare oficială faptul că un cioban a decedat după ce a ajuns la spital cu viermi care ieșeau din corp. Cazul a stârnit un şoc în lumea medicală din Arad. Reprezentanţii unităţii medicale au afirmat faptul că pacientul a ajuns în spital fiind inconștient și se afla în stare de șoc toxico-septic. Gâtul și fața îi erau acoperite de viermii care ieșeau din mai multe găuri care se aflau la nivelul feței. Pacientul a fost internat la Terapie Intensivă, dar nu a putut fi salvat:

„La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconştient, caşectic, în stare de şoc toxico-septic, cu faţa şi gâtul acoperite de viermi, care ieşeau din fistule de la nivelul feţei precum şi din tubul de traheo-stomă. Pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare. Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigaţiile imagistice (tomografie de cap, torace şi abdomen) şi a fost monitorizat permanent. Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecţioase, interne), a fost implicată asistenta socială şi a fost internat la ATI ÎI în cursul dimineţii următoare, la ora 07.30”, au transmis reprezentanţii spitalului.

Directorul DSP Arad a declarat faptul că inspectorii au fost prezenți în unitatea medicală unde au refăcut tot traseul prin care a trecut pacientul. Acesta a precizat faptul că o primă concluzie a anchetei va fi prezentată în câteva zile. Autoritățile au mai precizat faptul că ciobanul nu avea familie, era un caz social și că are un frate care este plecat în afara țării dar cu care nu păstra legătura.

Caz asemănător în Iași unde o pacientă avea viermi în ochi

Cazul precizat mai sus este asemănător cu un alt caz care s-a produs în județul Iași și care, de această dată, a avut o finalitate bună. Vă aducem aminte faptul că la secția de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean ”Sf. Spiridon” din Iași a ajuns o femeie care prezenta viermi în ochi. Bătrâna în vârstă de 84 de ani a ajuns la spital după ce o vecină îi ridica pensia, dar nu avea grijă de aceasta:

” În 35 de ani de carieră nu am văzut așa ceva. Ne-am mai confruntat cu situații similare, însă aceasta este de departe cea mai șocantă chiar și pentru noi, medicii specialiști. Când a ajuns la spital, pacienta era în stare de inconștiență. Timp de o săptămână nu s-a putut discuta cu aceasta. Pe perioada investigațiilor medicale a fost spitalizată singură într-un salon, fiindcă nu depistasem ce anume îi provocase starea în care se afla. Inițial am crezut că viermii sunt prezenți și în craniu. ” spuneau medicii la acea vreme.

Așadar, cazul ciobanului cu viermi ieșind din corp nu a fost singular, situații de acest fel s-au mai întâmplat în trecut.

Comentarii
  • Medicii UPU nu cunosc parazitologie ! Daca ar fi consultat un medic veterinar ar fi stiut cum sa gestioneze infectia !

Adauga un comentariu