International

Un clip filmat de un pilot civil surprinde 12 presupuse OZN-uri zburând în formaţie deasupra Mării Chinei de Sud – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 dec. 2021

Un clip filmat din cabina unui avion comercial surprinde o formaţie de 12 obiecte zburătoare în vestul Oceanului Pacific, în zona intens disputată a Mării de Sud asupra căreia China are pretenţii teritoriale aproape în întregime, relatează The Sun.

Pilotul este auzit mirându-se de apariția luminilor ce par să provină de la mai mult aparate de zbor deplasându-se ordonat, în formaie, şi care dispar intermitent între nori înainte să se facă nevăzute.

”Nu ştiu ce este asta. Este o chestie ciudată. Ceva care zboară”. Ca apoi să adauge: ”S-a dus”.

Înregistrarea făcută la aproape 12.000 de metri înălţime a fost distribuită pe reţelele sociale, stârnind reacţii .

Unele explicaţii afirmă că luminile puteau fi de fapt o serie de rachete de semnalizare trase de un avion.

De asemenea ar putea fi parte a unor jocuri strategice având în vedere zona tensionată a Mării de Sud – o rută importantă de transport, pescuit şi bogată în depozite neexploatate de petrol şi gaze.

China a construit recent aici insule artificiale pe care a instalat baze militare. Mai multe ţări vecine îşi reclamă dreptul la aceste ape conform Convenţiei ONU privind legislaţia mărilor.

SUA au dat curs interesului populaţiei pentru OZN-uri şi fenomene aeriene neexplicate, amplificând şi mai mult curiozitatea americanilor după un raport al Pentagonului publicat în iunie în care acesta a admis oficial în termeni clari că unele incidente observate pe ceruri nu au putut fi explicate.

Chiar şefa Informaţiilor Naţionale, agenţie ce coordonează toate serviciile de spionaj, a recunoscut că unele fenomene ar putea avea origine extraterestră. Totuşi, practic, raportul nu a dezvăluit nimic mai mult decât că au fost identificate incidente neobişnuite implicând obiecte ce par a nu fi supuse legilor cunoscute.

Recent, Pentagonul a luat lucrurile şi mai în serios şi a înfiinţat un birou special dedicat evaluării acestor incidente şi numit Airborne Object Identification and Management Synchronization Group.

Pe de altă parte, în alte părţi ale lumii, incidentele raportate de piloţii civili sunt de obicei lăsate deoparte sau abandonate, după cum arată documente anterior clasificate, obţinute conform legii accesului la informaţie din Canada.

Acestea expun înregistrări ale unor incidente raportate controlorilor de trafic aerian dar şi trimiterea unor avioane de luptă pentru a intercepta aparate de zbor apărute pe radar şi care apoi au dispărut.

Un fost pilot din armata canadiană, Jock Williams, cu o carieră militară de 36 de ani, a dezvăluit că rapoartele nu sunt deloc investigate, neexistând niciun interes real pentru ele.

 

Adauga un comentariu