National

Un clujean întors din Italia s-a trezit că vecinii i-au furat gospodăria și au transformat-o în fermă

Publicat: 07 apr. 2021
Imagine sugestivă gospodărie
Imagine sugestivă gospodărie

Un caz tipic românesc, á la Mioriţa, s-a petrecut, în urmă cu câteva zile, în localitatea clujeană Filea de Jos! Vasile Popa, un sătean în vârstă de 55 de ani, s-a gândit să le facă un bine vecinilor şi le-a permis, pe întreaga perioadă cât e plecat, la muncă, în Italia, să-i ocupe grădina şi să o folosească în scopuri agricole! Când colo, la o scurtă întoarcere acasă, s-a trezit cu grădina transformată în fermă, căile de acces blocate şi grajdul mustind de animale. Iar când le-a cerut vecinilor socoteală, aceştia, pur şi simplu, l-au luat la bătaie!

Facerea de bine s-a dovedit…total nocivă pentru un bărbat cumsecade, din localitatea Filea de Jos! Vasile Popa lucrează de mai multă vreme în Italia – şi se întoarce, anual, în concedii, la casa părintească.

Aşteptând, la I.M.L.Cluj, să fie consultat de către medicii legişti, acesta, cu o crestătură vizibilă pe gât şi alte vânătăi pe corp, recunoaşte amar că a făcut o greşeală de calcul, care l-a adus la unitatea medicală clujeană. Explică el:

„Am zis că ar fi păcat ca, pe toată durata şederii mele în Italia, să-mi las grădina – cu o suprafaţă de circa 75 de ari – să rămână necultivată şi să se sălbăticească, aşa că i-am încredinţat-o unui vecin, Marius, pe care-l consideram cumsecade. Desigur, cu obligativitatea s-o cultive, s-o îngrijească şi, aşa cum e normal, să-i culeagă roadele. Însă, anul trecut, am rămas interzis când am constatat că respectivii îşi păşteau animalele acolo – şi nu numai ale lor – ţinându-le în grajdul meu! Totodată, ridicaseră un gard şi făcuseră şi o portiţă, păzită de un câine rău, care-mi împiedica total accesul în grădina mea…

Să nu mai zic de o mulţime de acareturi, depozitate acolo: tractor, butoaie pentru ţuică de prune, plug, un morman de pietriş. Practic, fusesem deposedat, samavolnic, de proprietate!”

Bărbatul afirmă că le-a pus în vedere să părăsescă, degrabă, locul şi vineri, 2 aprilie, s-a prezentat acolo să vadă dacă familia vecinului i-a urmat îndemnul. Când colo, stupoare: acareturile se înmulţiseră, iar dl. Marian îşi adusese, pe deasupra, şi ajutoare – nişte proprietari de animale – după ce-l prezentase acestora ca pe un intrus, fără vreo legătură cu terenul respectiv! Explică, în continuare,extrem de supărat:

„Şi, membrii acelei familii l-au crezut pe cuvânt şi, în consecinţă, m-au atacat şi m-au bătut bine! Iar eu am sunat de urgenţă la 112, astfel că după câteva minute şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie, direct de la Turda. Însă, culmea, agresorii s-au apucat să mă ameninţe şi faţă de poliţişti, fără să le pese de ei, dornici să mă bată din nou! Aşa că le-am făcut plângere penală, pentru loviri şi alte violenţe şi abuz de posesie”.

Proprietarul terenului, rănit de vecini
Proprietarul terenului, rănit de vecini

Nu apucă să-şi încheie bine fraza şi dl. Popa este invitat în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, la scurt timp, ţinând în mână un certificat medico-legal. Şi, după ce-l vâră cu grijă într-o geantă, înainte de plecare, acesta concluzionează:

„Acum sunt hotărât să-mi recuperez, culmea, propria grădină şi să-mi refac şi calea de acces la stradă! O voi, face, indiferent câţi bani şi energie o să consum în acest sens!”

sursă BZC.ro

Comentarii
  • Eu cred, nenea, ca ai cam fost nesimtit. Ti-a platit omul arenda, nu i-ai dat nimic pe gratis. Normal ca omul avea acolo tractor, plug si un caine sa-si apere recolta, casa fiind nelocuita si neavand cine ii pazi gradina. Iar ‘neata te-ai gandit sa te intorci si ai facut show ca nu a vrut sa plece cand ai vrut. Omul logic ca nu a vrut: e plin sezon agricol de primavara, si-o fi pregatit pamantul cu lucrari si era dreptul lui sa spuna ca nu il poti scoate. Lucrurile sigur sunt altfel decat cum sunt expuse romantat de BZI.

  • Citește articolul complet înainte să comentezi : „Însă, anul trecut, am rămas interzis când am constatat că respectivii îşi păşteau animalele acolo – şi nu numai ale lor – ţinându-le în grajdul meu!”

  • Din articol nu reiese ca i-ar fi platit ceva. Reiese ca nu era vorba sa-si aduca animale pe proprietatea omului. Si orice fel de intelegere ar fi facut, ce au rezolvat ca au sarit la bataie si au instigat si pe altii prezenti la bataie? De cand se rezolva disputele cu bataia?! Eu cred, nenea Tenerife, ca si tu esti un bataus din asta, de aceea le dai dreptate batausilor.

Adauga un comentariu