Local

Un colegiu din Iași va fi modernizat prin fonduri europene. Valoarea proiectului este de 10,5 milioane de lei – FOTO

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un colegiu din Iași va fi modernizat prin fonduri europene. Valoarea proiectului este de 105 milioane de lei - FOTO
Colegiul „Garabet Ibrăileanu” va fi modernizat cu 10,5 milioane de lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Colegiul „Garabet Ibrăileanu” va fi modernizat prin fonduri europene. Proiectul are o valoare de 10,5 milioane de lei

Finanțarea lucrărilor va fi susținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Administrația publică locală a anunțat recent că a fost primită confirmarea oficială privind modernizarea Colegiului „Garabet Ibrăileanu” din Iași.

Un colegiu din Iași va fi modernizat prin fonduri europene

Primăria Iași a primit confirmarea oficială privind finanțarea lucrărilor de modernizare a Colegiului „Garabet Ibrăileanu” din Iași. Proiectul are o valoare de 10,5 milioane de lei. Se vor efectua lucrări de îmbunătățire a izolației și de modernizare a instalațiilor termice, de ventilare și climatizare. Se vor utiliza surse verzi de energie și se vor înlocui corpurile de iluminat fluorescent cu LED.

„Colegiul «Garabet Ibrăileanu» va fi unul dintre cele mai moderne din oraș și din țară. Am primit confirmarea oficială că și acest colegiu va fi modernizat cu fonduri europene. Concret, printr-un proiect în valoare de 10,5 milioane de lei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vom face lucrări de îmbunătățire a izolației și de modernizare a instalațiilor termice, de ventilare și climatizare, vom utiliza surse verzi de energie, vom înlocui corpurile de iluminat fluorescent cu LED etc. Recent, am finalizat lucrările de modernizare a sălii de sport a colegiului și am încheiat lucrările la noul teren de sport exterior”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

O firmă din Iași va reabilita cantina școlară și căminul de la Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”

Societatea care a câștigat contractul este SC Complete Construct Solution SRL, administrată de Iulia Maria Turtica. Oferta financiară are o valoare de 5.755.558 de lei, fără TVA.

„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiţia este situat pe aleea Mihail Sadoveanu numărul 41. Suprafaţa terenului pe care este amplasată construcţia este de 95.077 mp. Prin proiectul de faţă se propune reabilitarea termică a două clădiri – corp cantină, cu nivelul de înălţime D+P+3E şi corp cantină, cu nivel de înălţime D+P. Scopul investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea eficienţei energetice şi a tranzaţiei către clădiri verzi şi inteligente, conferind atenţia cuvenită esteticii şi calităţii arhitecturale ale acestora, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de moniczrizare a performanţelor fondului construit cu specific de învăţământ şi asigurarea capacităţii tehnice pentru implementarea investiţiilor.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor ca acţiune esenţială în vederea atingerii obiectivelor naţionale şi punerii în concordanţă cu strategia Uniunii europene privind reducerea gazelor cu efect de sferă şi utilizarea sustenabilă a resurselor. Obiectivul contractului de lucrări ce urmează a fi atribuit constă în realizarea de lucrări „Reabilitarea energetică la corpul de clădire C7 internat şi corpul de clădire C6 – cantină din cadrul Colegiului Agricol «Vasile Adamachi» Iaşi”, se arată în documentele procedurii de licitaţie publicate pe SEAP.

Firma administrată de Maria Turtică a înregistrat, în anul 2022, o cifră de afaceri de 955.660 de lei, un profit net de 112.323 de lei și datorii de 1.480.423 de lei.

Un colegiu din Iași va fi modernizat prin fonduri europene. Este vorba despre Colegiul „Garabet Ibrăileanu”, iar valoarea lucrărilor este de 10,5 milioane de lei.

Adauga un comentariu