Actualitate

Un comisar a fost condamnat pentru că i-a învinețit ochiul unui hoț! „M-a lovit cu piciorul!”

Publicat: 14 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un comisar a fost condamnat pentru că i-a învinețit ochiul unui hoț M-a lovit cu piciorul
Un comisar a fost condamnat pentru că i-a învinețit ochiul unui hoț

Un comisar a fost condamnat pentru că i-a învinețit ochiul unui hoț! Ioan Ludu, fost polițist la Secţia 24 din București, a fost condamnat, pe 7 septembrie 2023, la o pedeapsă de 10 luni cu suspendare și muncă în folosul comunității, după ce, în martie 2020, a lovit un bărbat pe care-l ancheta pentru furt. Agresiunea a fost scoasă la iveală după ce procurorul a văzut că inculpatul avea ochiul vânăt.

Un comisar a fost condamnat pentru că i-a învinețit ochiul unui hoț!

Comisarul Ioan Ludu s-a ales cu dosar penal și cu o condamnare după ce a lovit un hoț. Totul s-a întâmplat în noaptea de 6/7 martie 2020, când Jenel F. a fost prins de polițiști furând catalizatorul de evacuare a gazelor, de la o mașină parcată în Sectorul 5 al Capitalei. Individul a fost dus la Secția 24 de poliție, iar a doua zi, a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, pentru propunerea de arestare preventivă.

Procurorul de caz a văzut că Jenel F. are un ochi vânăt şi umflat și l-a întrebat pe bărbat ce a pățit. Acesta a mințit, spunând că s-a lovit singur, atunci când fugea, încercând să scape de poliție. În pozele făcute la poliție, Jenel F. nu avea vreo urmă de lovitură.

Considerând că bărbatul a fost lovit în secția de poliție, procurorul a urmărit filmările de pe camerele de supraveghere din interiorul poliției. Așa a văzut că Jenel F. nu avea faţa lovită când a fost adus.

La insistențele procurorului, Jenel F. a recunoscut că a fost lovit de „un poliţist înalt, bine făcut şi cu chelie“. Singurul polițist care era conform descrierii era comisarul Ioan Ludu.

Pe imaginile de pe camera video de la poliţie, se vede cum în dimineața de 7 martie 2020, la ora 8.20, comisarul şi-a parcat maşina şi apoi a intrat în sediu. El s-a ocupat de cazul lui Jenel F. şi l-a dus într-o cameră de la etajul clădirii, unde nu exista sistem de supraveghere video.

Hoțul a primit 10.000 de lei daune

Polițistul a fost cercetat pentru purtare abuzivă, însă polițistul a susținut că Jenel F. s-a lovit cu capul de pereţi, atunci când a auzit că i se face propunere de arestare preventivă, pentru furt.

La proces, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, pentru a se stabili modul în care a ajuns Jenel F. să aibă ochiul vânăt. După ce raportul INML a confirmat supoziția procurorului de caz, Ioan Ludu a recunoscut faptele. Acesta a spus că l-a împins pe Jenel F., iar când a căzut pe podea i-a pus piciorul pe ceafă, în zona cervicalei.

Pe 7 septembrie 2023, Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendare.

La proces, Jenel F. a cerut ca polițistul să-i plătească 20.000 de euro, daune morale. Instanța a apreciat însă că suma de 10.000 de lei este suficientă. Jenel F. a scăpat de închisoare după ce s-a împăcat cu proprietarul maşinii, iar un comisar a fost condamnat pentru că i-a învinețit ochiul hoțului.

Comentarii
Adauga un comentariu