National

Un Consiliu Județean din România cumpără un aparat pentru depistarea COVID-19

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un Consiliu Județean din România cumpără un aparat pentru depistarea COVID-19

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a convocat Consilul Județean Prahova în ședință de îndată, în vederea alocării sumei de 1,513 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în contextul epidemiei de coronavirus.

Astfel vor fi achiziționate în regim de urgență 10 aparate de ventilație mecanică cu stațiile de monitorizare aferente și un aparat Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19.

„1,513 milioane de lei alocați de Consiliul Judetean Prahova pentru achiziționarea de aparatură specială la Spitalul Județean Ploiești pentru a fi pregătiți să facem față epidemiei cu coronavirus, astfel:

  • Un aparat de analiză a probelor biologice prin tehnica Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus (400.000 lei);
  • 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen (601.000 lei);
  • un sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare (215.000 lei);
  • stație centrală de monitorizare a pacienților (297.000 lei).

Muțumesc colegilor consilieri județeni că au votat în unanimitate pentru acest proiect și pentru participarea la ședința convocată de îndată.

Până în prezent, în Prahova a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre tânărul venit din Italia, carantinat la Bușteni. Starea lui este bună, din fericire!

Voi continua să vă țin la curent și vă rog, încă o dată, să respectați riguros recomandările specialiștilor!”, a declarat Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.

Adauga un comentariu