International

Un copil de 4 ani și-a salvat mama leșinată, după ce a sunat la numărul imprimat pe o mașină de jucărie

Publicat: 06 mai 2021

Un băiat de 4 ani din Anglia s-a folosit de mașina lui de poliție de jucărie, cu numărul de urgență scris pe ea, pentru a suna la poliție să anunțe că mama lui a avut o criză și a leșinat.

Incidentul a fost relatat chiat de mama copilului, după ce femeia şi-a recăpătat cunoștința, notează BBC.

Dramatismul situației a fost accentuat de faptul că băiatul are probleme de vorbire.

Charlotte Khan din Nottingham, are un istoric de crize non-epileptice şi și-a pierdut cunoștința sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a relatat ea.

Polițiștii i-au povestit că Essa, fiul femeii, i-a chemat folosind telefonul mamei și le-a arătat mașinuța de jucărie când au ajuns. Pe jucărie era scris 999, numărul de urgență în Marea Britanie.

„Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care ‘Mama căzut’. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut. Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului.

Femeia a adăugat că „nu ar putea fi mai mândră” de Essa, în vreme ce poliția i-a mulțumit băiatului pentru „curaj și gândire rapidă”.

„În mod clar, nu am fi putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din comitat.

Comentarii
  • Daca se intampla la noi, femeia nu avea nici o sansa. Pana se gandeau politistii, pana obtineu aprobarea, pana le-o dadea seful care era la un chef…ehhe

Adauga un comentariu