Actualitate

Un copil de un an a căzut de la etajul patru al unui bloc din Petroșani

Publicat: 26 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un copil de un an a căzut de la etajul patru al unui bloc din Petroșani
Un copil de un an a căzut de la etajul patru al unui bloc

Un copil de un an a căzut, joi, 26 mai, de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani, județul Hunedoara. Menţionăm faptul că părinţii micuţului se aflau în casă.

Dat fiind acestea, polițiștii fac cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Un copil de un an a căzut de la etajul patru al unui bloc

Copilul de un an şi trei luni ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani, a fost preluat de un echipaj SMURD care a sosit la faţa locului după ce a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112.

Din primele informații obţinute, este vorba despre un băieţel care a căzut de la etajul patru al unui bloc, iar căderea copilului a fost atenuată de o copertină.

La sosirea echipajelor de intervenție, micuţul avea semne vitale și a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente Petroșani, de către echipajul SAJ.

Poliția Hunedoara a precizat că este vorba de un băiețel de un an și 3 luni, care se afla sub supravegherea părinților, însă, într-un moment de neatenție al acestora, copilul se pare că s-a urcat pe un taburet, când fereastră era deschisă.

În acest moment, polițiștii fac cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incidentul, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Băiețelul căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani

De asemenea, aducem aminte de un caz asemănător ce a avut loc în luna februarie, atunci când un băiețel de aproximativ doi ani a căzut de la fereastra unui apartament situat la etajul trei, al unui bloc din Botoșani.

Din nefericire, după un lung chin, Carol, copilul în vârstă de 2 ani și jumătate căzut de la etajul 3, din Botoșani, a decedat, dar totodată a fost salvatorul altor copii. După tragicul accident pe care l-a suferit în cursul nopții de duminică, 20 februarie 2022, micuțul a intrat în moarte cerebrală, iar organele lui au fost prelevate și au dat o șansă pentru o viață mai bună altor minori care erau pe lista de așteptare de transplant. Părinții acestuia au fost de acord cu recoltarea și donarea organelor, dar mai întâi au avut o dorință: aceea de a-și lua rămas-bun de la el.

”Pacientul transferat de la Botoșani, în vârstă de 2 ani, cu traumatism cranio-cerebral sever, prin cădere de la înălțime, a fost declarat, sâmbătă, în jurul orei 22:00, în moarte cerebrală. Părinții au făcut un gest extraordinar și au fost de acord să doneze organele copilului lor. Din punct de vedere neurologic, activitatea cerebrală era zero. În dimineața de luni, 21 februarie 2022, echipa medicală a recoltat rinichii, ficatul și cordul. Un eveniment neplăcut, dar care, mulțumită acestor părinți, a dat o șansă altor copii. Părinții au venit la spital, au fost lăsați să își ia la revedere de la copilul lor, putem înțelege și noi durerea, și au avut puterea, fiind conștienți că fiul lor nu mai are nicio șansă. Au făcut acest gest pentru a da o speranță la viață altor copii”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a precizat unde vor ajunge organele copilului, corneea și rinichiii rămân în țară, iar ficatul va ajunge în Germania.

Acum, din păcate, un alt copil de un an a căzut, joi, 26 mai, de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani, județul Hunedoara.

Adauga un comentariu