Local

Un copil diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică are nevoie de sânge!

Publicat: 07 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un copil diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică are nevoie de sânge
Apel umanitar pentru un copil Alin Adrian Brânzei din Bârlad. Micuțul are vârsta de doar șapte ani

Apel umanitar pentru un copil, Alin Adrian Brânzei, din Bârlad. Micuțul are doar șapte ani. Aceasta a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică și în prezent este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Mama acestuia este disperată, din acest motiv îi roagă pe cei care au posibilitatea să meargă să doneze pentru copilul ei la Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași. Donatorii trebuie să precizeze numele pacientului pentru care au donat sânge.

Leucemia acută mieloblastică face victime în rândul copiilor

poză cu Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași
Aceasta a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică și în prezent este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

O boală cutremurătoare a început să facă victime în rândul copiilor. Diagnosticele se țin lanț, iar secția de oncologie de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a devenit locul unde curg cele mai multe lacrimi, atât din partea micuților care sunt speriați, cât și a părinților care nu știu dacă vor mai pleca cu ei acasă. Alin este al treilea copil diagnosticat cu această boală în ultima lună.

„Maximă urgență! Este nevoie urgent de sânge din grupa 01 pozitiv de la bărbați sănătoși pentru un copilaș ce este internat la Spitalul «Sf. Maria» din Iași, cu diagnosticul de leucemie acută mieloblastică. Puteți dona menționând numele șui și sunt sigură că Dumnezeu vă va răsplăti. Copilul se numește Alin Adrian Brânzei, are șapte anișori. De asemenea oricine dorește să meargă pe la mămică ar face un lucru frumos. Aceasta este din Bârlad și fără ajutor, nimeni nu o vizitează. Numele mămicii este Iuliana Brânzei”, se arată pe rețelele de socializare.

Donarea se poate face la Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași

poză din Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași
Mama acestuia este disperată, din acest motiv roagă cei care au posibilitatea să meargă să doneze pentru copilul ei, la Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași

Pentru a putea dona sânge, potențialul donator trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă vârsta situată între 18 și 60 de ani. În ceea ce privește greutatea, femeile trebuie să cântărească minimum 55 de kilograme, iar bărbații nu mai puțin de 60 de kilograme.

Donatorii trebuie să aibă pulsul situat între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe, alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere. Totodată, trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile. Important de menționat este și faptul nu pot dona sânge persoanele care și-au făcut tatuaje sau piercing-uri în ultimele 6 luni.

Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să nu fie în perioada menstruală și nu trebuie să ia anticoncepționale. Un ultim criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească donatorii de sânge este să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de a se prezenta la centrul de transfuzii.

Comentarii
  • Haideti barladeni si vegasluyeni aciuati in Iasi, mergeti si donati consateanului vostru, nu fiti ca putorile bostoniene care stau doar la cerseala pe facebook. Penes Curcanul va fi mandru de vitejia voastra in regim de maxima urgenta. Cand va trimiteti la Iasi bolnavii, puneti si niscai pungi cu sange, ca aici n-avem rezerve decat pentru ai nostri.

Adauga un comentariu