Titlurile zilei

Un copil din comuna Scânteia a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt. Acesta a fost atacat de mai multe persoane în timp ce păștea animalele. „Se tăvălea de durere când l-am găsit” – FOTO

Publicat: 06 iun. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Un copil din comuna Scânteia a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt. Acesta a fost atacat de mai multe persoane în timp ce păștea animalele. Se tăvălea de durere când l-am găsit - FOTO
Băiatul de 14 ani a fost bătut de mai multe persoane în timp ce se afla cu animalele la păscut

Scene incredibile, petrecute sâmbătă, 3 iunie 2023, în comuna Scânteia, un copil a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt. Mama băiatului l-a găsit în stare gravă, după ce acesta a mers pe un câmp din apropierea satului, pentru a paște animalele

Totul s-a petrecut în după-amiaza zilei de sâmbătă, când băiatul de 14 ani și-a sunat mama să îi spună că două mașini se aproprie spre el în viteză. După acest apel, femeia a încercat disperată să ia legătura cu fiul său, însă în zadar, nu mai răspundea la telefon. Atunci a plecat imediat spre pășune, unde avea să-și găsească băiatul țipând de durere.

Minorul a fost bătut crunt de mai mulți bărbați

o poză cu băiatul de 14 ani
Radu a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” după ce a fost atacat de 4 bărbați

Băiatul, pe nume Radu, a plecat sâmbătă să stea cu animalele în locul tatălui său care avea treabă în alt sat. După ceva timp, acesta și-a sunat mama disperat, fiindcă a observat două mașini care veneau spre el în mare viteză. Se pare că familia băiatului ar avea o dispută mai veche cu o altă familie din sat, Aneculăesei, însă nu s-ar fi ajuns niciodată la un astfel de gest. Mama a încercat să îl contacteze pe Radu din nou, însă acesta nu mai răspundea la telefon, atunci a simțit că s-a întâmplat ceva și a plecat imediat spre el. Ajunsă acolo, băiatul era pe jos și plângea.

„Băiatul meu a plecat pe câmp să aibă grijă de animale, fiindcă tatăl său a plecat undeva cu treabă, oricum nu era prima oară când îl lăsam singur. Deodată, mă sună speriat că vin două mașini spre el și că îi este frică, eu i-am spus să stea liniștit că nu o să îi facă nimic, până la urmă, e un copil. După câteva minute, l-am sunat din nou, dar nu mai răspundea, atunci am plecat repede spre el.

Când am ajuns acolo, se tăvălea pe jos de durere și plângea că l-au bătut. M-am uitat la el, avea sânge pe față, pe spate erau urme de o funie ceva, nici nu putea să meargă, atunci l-am luat eu și mai mult s-a târâit spre casă. L-am întrebat cine l-a bătut și mi-a spus că l-a bătut Constantin Aneculăesei și băiatul său, Daniel. Atunci mi-a fost clar, noi avem niște neînțelegeri mai vechi cu ei, din cauza pământului, el are impresia că tot pământul e al lui, dar noi avem concesionate de la primărie terenuri pentru animale.

Totuși, pentru niște pășune să faci așa ceva, băiatul mi-a spus că erau Constantin, băiatul său și mai erau doi bărbați, l-au ținut și au început să-i dea cu pumnii. Am sunat la 112 cum am ajuns acolo, a venit poliția, băiatul meu a ajuns în spital, puteau să mi-l omoare și acum plânge că îi este frică. Sper că poliția își va face treaba, noi oricum o să-l dăm în judecată”, a povestit Maria Boca, mama copilului.

Poliția va cerceta cazul

o poză cu doi polițiști la IPJ Iași
Mama băiatului a apelat imediat la serviciul 112, polițiștii au transmis că vor face mai multe investigații în ceea ce privește cazul

Polițiștii din cadrul IPJ Iași vor continua cercetările în privința circumstanțelor în care s-a produs evenimentul. Mama mai acuză și lipsa de interes a autorităților locale care nu au delimitat corect terenurile aflate în concesiune, spunând că legea în sat este făcută, de fapt, de familia Aneculăesei.

„În data de 3 iunie a.c., poliția a fost sesizată, prin SNUAU 112, despre faptul că, în după-amiaza acestei zile, un minor ar fi fost agresat de mai multe persoane pe raza comunei Scânteia, în timp ce acesta se afla cu animalele la păscut. În cauza s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc acest eveniment, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Acum, băiatul a revenit acasă după ce a fost internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

„L-am luat acasă că plângea, el a spus că nu stă în spital, a stat sâmbătă și am cerut să îl lase acasă, îi administrăm tratamentul la domiciliu”, a mai adăugat mama băiatului.

În prezent, băiatul se află în afara oricărui pericol, însă a trăit momente cumplite după ce a fost bătut crunt. Rămâne de văzut ce vor descoperi oamenii legii și care au fost circumstanțele în care s-a produs acest incident.

Comentarii
  • Niște smintiți–băiatul lu Aniculăesei a mai avut proleme cu legea, a bătut un băiat în tren de i-a rupt capul și nu a pățit nimic, iar tatăl (fost căruțaș) care se crede moșierul universului, bate tot ce-i stă în cale și nu pățește nimic.
    A avut un angajat fără forme legale care a fost omorât la frrma lui de un alt angajat (toată lumea spunea că el l-a omorât) și nu a pățit nimic, familia asta sălbatică nu are lege, ei fac legea în comună cu bâte și topoare.

  • Chiar trebuia să fie atâtea persoane sa nenorocească un copil pentru o bucată de pământ ? Oare, în ce țară trăim.

  • Da Maria Bocca este adevarat tot ce ai scris famiglia Anenicolese este f f rea si la fata.mea sa intplat aveva 5 ani era in vacanta. La mamaia Elena si tataia.Vasile a ramas speriata trebuit sa merg ci ea la Doctor sa faca terapie per un an trezea noaptea si plingea copilo

  • Si cum adica nu a vrut sa stea la spital? Pai daca de pe acu face ce vrea el…. Nu va avantajeaza ca l-ai cerut acasa…Intelegi ce spun….

  • Vai da ce deștepți va credeți unii, habar nu aveți pe ce lume trăiți și comentați aiurea! Treziți-va la realitate și vedeți adevărați criminali pe care ii apărați! Căutați Radu chiriac pe google sa vedem sa va da, oameni inteligenți, cu toată stima!

  • Tatăl copilului este eroul comunei? Cu multe alte antecendente? Treziți-vă la realitate! Doar dați o Căutare pe google despre el apoi sa dramatizati atât!

  • Nu va Ambalați, tatăl și a ispășit pedeapsa, dar aceasta fam Aneculăesei nu au fost luați la răspundere de lege din ce cauza? Din cauza banilor și treziți va voi la realitate ca nu se Răspunde cu violenta și nici copii noștri nu trebuie sa sufere, și ei (Aneculăesei) au omorât oameni și copii și i au lăsat pe marginea drumului, copilul nu a vrut sa stea in spital simțindu-se in siguranța acasa cu părinți pentru ca in ziua de astăzi toți se vand cum și voi la rândul vostru pentru un leu.

  • Cum puteți dormii noaptea bucurându va la situația băiatului și judecând, înainte de a deschide gura mai uitați va și in jur ca aveți copii și bucurați va ca nu au fost ai vostrii

  • Cu ce și a ispășit pedeapsa? Cu 6 ani de pușcărie și nici pe aia? Pentru tentativa de omor? Ca e un criminal? Măcar uitați va la familia chiriac sa vedeți ce fac, cum intra peste oameni in casa apoi sa vorbiți de familia Aneculaesei, nu-i cunosc personal dar pot fi sigur ca e o familie cum trebuie și la locul ei, poate cu mici greșeli cum avem toți dar a lui chiriac nu fac greșeli, ei din asta se hrănesc, din crime și din necazul altora, pana și cu familia se comporta cum se comporta! Aveți voi ceva cu familia asta de nu mai încăpeți de ei! Nu se vinde nimeni pe un leu, ar vorbi mulți din scânteia dar nu vorbesc din cauza voastră, ăștia ce sunteți muschetarii satului, ca știți cu furci, topoare și ce mai știți voi.

  • Bună ziua ce tot vorbesti aiurea no te rusine sa vorbesti muncesti tu cât munceste Chireac Radu . E UN OM MUCITOR ași vede de treaba lui de familea lui ce tot ai ei partea lui Aneculaese costel și lui fisu Danel sand niște criminali no este lege pentru ei copilul care La bătut pana la omorat și la și angropat casa nui ea probe animalele Lea omorat an casa aintrat cu sprei topor bate ea spart geamurile petru ei no e lege cea avut cu copil de la bătut cata lume a batut câte plângeri are câte dosare are și la polițe no e lege pentru Aneculaese costel și fisu Danel criminali astea nu lege .

Adauga un comentariu