Coronavirus

Un cunoscut medic din România, infectat cu coronavirus

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un cunoscut medic din România infectat cu coronavirus

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, medicul Adrian Zoican, a fost diagnosticat cu CoVid-19. Medicul Adrian Zoican a făcut apel la toţi cei care au intrat în contact cu el să se testeze. De asemenea, soţia lui este medic în Spitalul Judeţean.

Într-o postare pe Facebook, dr. Adrian Zoican a anunţat, luni noapte, că s-a testat după ce s-a simţit rău, iar testul a ieşit pozitiv.

„Dragi prieteni, va aduc la cunoştinţă că în cursul zilei de astăzi mi-am recoltat un virocult SARS-CoV-2 deoarece în seara zilei precedente am prezentat dureri musculare şi uşoară rinită, simptomatologie care nu s-a repetat şi astăzi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv. De aceea, îi rog pe toţi cei care au intrat în contact cu mine în ultimele zile, în cazul în care devin simptomatici, să se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Deşi am respectat măsurile de distanţare, regulile de igienă şi de protectie, există totuşi un risc minim de contaminare”, a transmis şeful UPU din Spitalul Judeţean Buzău.

Focar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău

În acest moment, în SJU Buzău este un focar de coronavirus în secţia de Terapie Intensivă, unde 10 cadre medicale sunt infectate. În urma acestei situaţii, conducerea DSP a dispus o serie de măsuri, declarând totodată focar de coronavirus. Operaţiile care erau programate şi care nu reprezintă urgenţe medicale vor fi amânate, urmând a se efectua doar intervenţiile ce nu pot fi temporizate.

Adauga un comentariu