National

Un cunoscut procuror a fost pus sub acuzare

Publicat: 13 nov. 2019

Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut și sub numele de „Procurorul Portocală”, nu a scăpat de acuzațiile de falsificare de probe nici cu noul executiv la butoane. Acesta a fost pus sub acuzare astăzi, de Parchetul General.

Parchetul General – Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) l-a pus sub acuzare miercuri pe procurorul Mircea Negulescu, în dosarul 427/P/2014.

Dosarul se judecă la Tribunalul Prahova. Este deschis pe numele fostului deputat Vlad Cosma. Are ca obiect o evaziune fiscală săvârșită în campania electorală a USL din anul 2012.

Mircea Negulescu, acuzat de cercetare abuzivă

Potrivit anchetatorilor, „Portocala” l-a acuzat pe Vlad Cosma pe nedrept, folosind probe falsificate, 3 martori protejați cu identitate dublă. Astfel, anchetatorii au stabilit că Mircea Negulescu a săvârșit infracțiuni precum: cercetare abuzivă, represiune nedreaptă și influențarea declarațiilor.

În prezent, pe masa anchetatorilor se mai găsesc și alte dosare care-i au în vedere pe Mircea Negulescu, cât și pe Lucian Onea – fost șef al DNA Ploiești.loading...

Adauga un comentariu