National

Un deținut din Constanța acuzat de 21 de infracțiuni de evadare mergea la hoteluri, prostituate și fitness

Publicat: 03 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un deținut din Constanța acuzat de 21 de infracțiuni de evadare mergea la hoteluri prostituate și fitness
Un deținut din Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, încarcerat în regim deschis a fost acuzat de 21 de infracțiuni de evadare

Un deținut din Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, încarcerat în regim deschis a fost acuzat de 21 de infracțiuni de evadare. Se pare că bărbatul părăsea penitenciarul și se caza la un hotel, acolo unde avea parte de diverse plăceri în compania femeilor.

Un bărbat încarcerat în regim deschis la penitenciarul Poarta Albă din Constanța a fost condamnat din nou. Acesta este acuzat de 21 de infracțiuni de evadare pentru că părăsea punctul de lucru la care era repartizat și mergea la un hotel, acolo unde se pare că întreținea relații intime cu prostituate. De asemenea, deținutul avea abonament la sala de fitness din Constanța, unde a mers zilnic vreme de-o lună, în anul 2016.

Potrivit informațiilor din presă, Robert Viorel Stanciu, un bărbat de 28 de ani încarcerat în regim deschis se caza în prima parte a zilei la hotel la malul mării și mergea la sala de forță, iar seara revenea la închisoare. În sistenul penitenciar românesc este pentru prima dată când se înregistrează un astfel de caz de 21 de infracțiuni de evadare.

Cazul înregistrat la închisoarea de la Poarta Albă este unul fără precedent pentru sistemul penitenciar românesc, fiind pentru prima dată când un deținut este acuzat că a comis 21 de fapte de evadare. În urma faptelor sale, Robert Stanciu a fost condamnat pentru infracțiunea de proxenetism, bărbatul primind o pedeapsă de doi ani și patru luni, în regim de detenție.

Un deținut a evadat și a coborât pe cearșafuri din celulă, după ce a tăiat gratiile

O evadare ca în filme a avut loc la penitenciarul Spital Poarta Albă, din judeţul Constanţa. Urmând rețeta clasică, un deținut a tăiat gratiile și a coborât de la etaj pe cearșafuri legate între ele. După câteva ore bărbatul a fost prins.

Evadatul a așteptat lăsarea întunericului și a pus planul în aplicare. Acesta a reușit să taie, cu un obiect contondent, o gratie de la fereastră, suficient cât să se strecoare prin geamul exterior. Mai apoi, acesta a legat câteva cearșafuri și a coborât pe zidul clădirii fără să fie observat de polițiștii care erau de pază. De aici până la libertate a mai fost un singur pas. A reușit iasă și din curtea penitenciarului, fără ca vreo alarmă să se declanșeze.

Adauga un comentariu