International

Un europarlamentar german atacă dur România: „Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în UE, nici în Schengen”

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Un europarlamentar german atacă dur România Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în UE nici în Schengen
Un europarlamentar german atacă dur România: „Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen"

Eurodeputatul german, Guido Reil, din grupul Identitate şi Democraţie (ID), a lansat miercuri un atac virulent la adresa României şi a Bulgariei, în timpul dezbaterilor privind aderarea acestor două state la Schengen, susţinând că inclusiv aderarea lor la UE a fost o greşeală, conform Agerpres.

„În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

Guido Reil, este nevoie de o reformă a spaţiului Schengen, nu de extinderea sa prin „admiterea a trei state corupte”

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Eurodeputatul german Gunnar Beck (grupul ID) a apreciat că este nevoie mai degrabă de o reformă a spaţiului Schengen, nu de extinderea sa prin „admiterea a trei state corupte” (Bulgaria, Croaţia şi România, n.red.), el invocând ca argument indicele Transparency International. În opinia sa, aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va duce la o migraţie în masă.

Potrivit lui Dacian Cioloş, prin aderarea României la Schengen, UE va deveni mai puternică

Și eurodeputaţii români, care au susţinut miercuri în plenul Parlamentului European aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, au reacționat la aceste declarații.

„Nu pot să îmi ascund stupoarea şi şocul faţă de ce am auzit. Acum 11 ani s-a ajuns la concluzia că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen, dar în 2022 încă avem această discuţie”, a spus Cristian Terheş (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni).

Şi Dacian Cioloş (grupul Renew) a ţinut să îi răspundă lui Guido Reil, spunând că dacă România nu ar fi gestionat ireproşabil situaţia refugiaţilor ucraineni ajunşi la frontieră atunci eurodeputatul german ar fi văzut cu adevărat ”ce înseamnă Far West”. Potrivit fostului premier, prin aderarea României la spaţiul Schengen întreaga Uniune Europeană va deveni mai puternică.

Supunerea la vot a unei rezoluţii a Parlamentului European privind aderărarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen de liberă circulaţie este prevăzută pentru sesiunea plenară din 17-20 octombrie.

Comentarii
  • Si Iohannis, prietenul lui, ce spune? Sau el este pe alta directie, cu BMW, cu economia de curent ca sa ajutam germanii, cu „ROMANIA EDUCATA”. Cel mai „vandut” presedinte din toate timpurile. Sa se pregateasca de „Persona non grata”.

  • Nemtii au nevoie doar de Klaus Mouse IohAnus in Germania. Acest presedinte lenes, incet si incompetent a contribuit masiv la distrugerea Romaniei!!!

  • Au avut nevoie doar de resursele noastre! Dupa ce ne-au secat nu mai suntem de folos, nici UE, nici nimanui. Oricum, fara colaborarea si ajutorul romanasilor pusi la butoane pe post de marioneta, nu reuseau. Deci, bravo romanilor care si-au vandut tara ! Ei, si inca vreo 2 generatii dupa, si-au asigurat traiul prin „compensatiile” primite de la UE si furturile facute, cu dezlegare desigur. La ce va asteptati din partea Germaniei?? Sau a capilor UE?? Revizuiti istoria putin.

  • Are dreptate. Si eu am fost in Germania si alte tari europene si nu as primi Romania in UE/Schengen. Dupa 32 ani inca avem la conducere corupti care nu fac nimic pt tara si oameni. Cand vii din alta tara si intri in RO te innabusa rusinea…

  • Dupa anul 1989, atunci cand Romania era cu 5000 de ani avans evolutie sociala-umana-stiintifica, etc, au facut totul posibil ca sa devina o jungla. Si acum, cuvanteaza lupii despre degradarea noastra…

  • @Cernel „cu 5000 de ani avans evolutie sociala-umana-stiintifica” dupa 1989? sa spunem ca-i asa cum zici tu, dar infrastructura rutiera, feroviara, portuara si aeroportuara cum era fata de Occident? nu cu 5000 ani in urma Occidentului?

  • UE se va destrama cu siguranta. Singura necunoscuta este : cat de repede?
    Cauzele sunt multiple :
    – conducerea inepta (Leyden, Borrell, Timmermans, etc)
    – anemia morala – impunerea fortata a perversiunii ca normalitate
    – lacomia tarilor occidentale – blocul estic este practic o colonie de munca a vestului
    – obiectivele si legile nu au legatura cu nevoile reale ale cetatenilor, fiind stabilite de ONG-uri si grupurile de lobby corporatist – legile UE ori acorda privilegii corporatiilor, ori cer protejarea unui gandac, ori stabilesc cat de groase trebuiesc taiate feliile de somon
    – minciuna institutionalizata – vopsirea realitatii a devenit o regula in UE.
    – standardele duble : ce este permis Germaniei nu este permis Romaniei, sau Bulgariei
    – decadenta bunastarii.

  • Iohanis tace,pentru ca-i place.Dupa ce si-a facut un guvern cu toate partidele,doarme linistit.Mai are un pic termina mandatul,banii pe chirie nu i-a restituit,nimeni nu intreaba nimic,trai pe vatrai.

  • Cînd dispare turnători acoperiți din romănica dispar și marionetele eșuate pe care ei le inpun populimi forțat –-tabletele votătoare–

Adauga un comentariu