Eveniment-Social

Un grup de elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, mobilitate de studiu în Roma – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un grup de elevi de la Colegiul Național Pedagogic Vasile Lupu din Iași mobilitate de studiu în Roma - FOTO
Elevii ieșeni au avut totodată oportunitatea de a se îmbogăți cultural prin vizitele tematice

În perioada 6 – 10 mai 2024, un grup de elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, profilul Teologie Romano-Catolică, însoțiți de director adjunct, prof. dr. Adriana Robu și pr. Claudiu Robu, s-au aflat în mobilitate de studiu la Școala „Maria Ausiliatrice” din Roma, Italia, în cadrul proiectului Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000119751.

Mobilitatea de învățare a vizat promovarea multilingvismului, educația pentru dezvoltare durabilă și interculturalitatea prin intermediul activităților școlare și extracurriculare din școala italiană. Elevii Colegiului Pedagogic au participat la ore de limbă italiană, spaniolă, engleză și științe, în cadrul cărora au avut posibilitatea de a dialoga cu elevi de diferite naționalități.

Conducerea Școlii „Maria Ausiliatrice”, împreună cu un grup de 40 de elevi, au însoțit elevii Colegiului Pedagogic la Conferința „Stati Generali della Natalita”. Punctul central al evenimentului l-a constituit conferința Papei Francisc, urmată de dezbaterile asupra temei dintre autoritățile statale și elevi, alături de organizații nonguvernamentale.

Elevii ieșeni au avut totodată oportunitatea de a se îmbogăți cultural prin vizitele tematice la Muzeul Vatican, Bazilica San Pietro, Panteon, Colosseum, Forumul Roman și Columna lui Traian pentru a înțelege sorgintea romanică a poporului nostru.

Adauga un comentariu