Local

Un ieșean a crezut că va da lovitura după ce a comandat un teanc de euro falși de pe un site din China, dar s-a înșelat amarnic. Când a vrut să schimbe banii, a fost prins

Publicat: 08 sept. 2021
Un bărbat care are în mână o bancnotă de 50 de euro
Judecătorii ieșeni au pedepsit un bărbat acuzat că a vrut să îl păcălească pe angajatul unei case de schimb valutar

Un bărbat a fost pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a încercat să schimbe o bancnotă de 50 de euro falsă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Andrei Robert Popa la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru punerea în circulație de valori străine falsificate și tentativă de înșelăciune. Anchetatorii au afirmat că ieșeanul a comandat de pe Internet bancnota falsă și a încercat să o plaseze la o casă de schimb valutar

Un ieșean a achiziționat online o bancnotă falsă, pe care a vrut să o plaseze la o casă de schimb valutar. Însă, în loc să obțină un profit, ieșeanul s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Andrei Robert Popa la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru punerea în circulație de valori străine falsificate și tentativă de înșelăciune.

„Inculpatul Mihai Andrei Robert Popa va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Fond Locativ Iași sau în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu Iași, pe o perioadă de 60 de zile. Instanța confiscă, în vederea distrugerii, bancnota de 50 de euro și 6 bancnote din cupiura de 100 de euro”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mihai Andrei Robert Popa, acuzat de tentativă de înșelăciune și punerea în circulație de valori străine falsificate

Procesul ieșeanului Mihai Andrei Robert Popa a început pe 24 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat pe individ de comiterea infracțiunilor de tentativă de înșelăciune și punerea în circulație de valori străine falsificate.

„Pe data de 18 martie 2021, inculpatul, deținând din trecut o bancnotă contrafăcută din cupiura de 50 de euro, a pus-o în circulație și a încercat să inducă în eroare casiera de la o casă de schimb valutar cu punct de lucru în Municipiul Iași, urmărind astfel să obțină pentru sine un folos patrimonial injust”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor

Pe 18 martie 2021, agenții din cadrul Secției VI de Poliție Iași au fost sesizați de către angajații casei de schimb valutar despre faptul că au primit o bancnotă suspectă a fi contrafăcută, din cupiura de 50 de euro.

„După ce operatorul casei de schimb valutar a intrat în posesia bancnotei, a verificat-o atât organoleptic, cât și la aparatura specifică (lampă UV) și a constatat că bancnota de 50 de euro este falsificată. Angajata casei de schimb valutar a respectat fișa postului, regulamentele BNR și legea în vigoare cu privire la constatarea valutei false, anunțând de îndată Poliția și nerepunând în circuitul monetar național o bancnotă contrafăcută”, au subliniat procurorii ieșeni.

Dus la audieri, Mihai Andrei Robert Popa a recunoscut comiterea faptei. Ieșeanul a susținut că a cumpărat bancnota contrafăcută de pe un site chinezesc. După efectuarea unei percheziții, oamenii legii au mai găsit 6 bancnote de câte 100 de euro. Ieșeanul a mai spus că știa că bancnotele sunt contrafăcute și că regretă cele întâmplate. El a adăugat că avea nevoie de bani, acesta fiind motivul pentru care a acționat în acest mod.

Comentarii
Adauga un comentariu