Local

Caz ciudat, la Iași! O femeie riscă închisoarea pentru că nu a „turnat”! Ieșeanca lucra la o casă de schimb valutar și a primit bani falși, dar nu a sunat la Poliție! (Exclusiv)

Publicat: 09 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz ciudat la Iași O femeie riscă închisoarea pentru că nu a turnat Ieșeanca lucra la o casă de schimb valutar și a primit bani falși dar nu a sunat la Poliție Exclusiv
O femeie din Iași a fost trimisă în judecată de procurori pentru că nu a denunțat un client al casei de schimb valutar la care ea lucra

O ieșeancă va fi nevoită să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzată că a refuzat să „toarne” un client. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o ieri în judecată pe Nicoleta Macovei, sub acuzația de repunerea în circulație de valori străine falsificate. Anchetatorii spun că ieșeanca ar fi primit o bancnotă falsă, dar nu ar fi denunțat incidentul la Poliție, așa cum cere legea

Caz inedit, în instanțele din Iași! O femeie riscă o pedeapsă cu închisoarea pe motiv că nu a „turnat” un client! Ieșeanca lucra la o casă de schimb valutar și ar fi primit bani falși, dar nu ar fi sunat la Poliție, să anunțe incidentul!
Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o ieri în judecată pe Nicoleta Macovei, sub acuzația de repunerea în circulație de valori străine falsificate. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și ieșeanca, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanca Nicoleta Macovei, acuzată de repunerea în circulație de valori străine falsificate

Anchetatorii au afirmat că ieșeanca Nicoleta Macovei a intrat în atenția lor în urmă cu mai bine de un an. Confom oamenilor legii, femeia lucra la o casă de schimb valutar din zona Podu Roș.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 27 februarie 2020, două persoane s-au deplasat la o casă de schimb valutar din zona Podu Roș, din municipiul Iași, unde obișnuiau să schimbe valută. Acestea au oferit suma de 1.500 de euro pentru a fi schimbată în lei, respectiv 30 de bancnote de 50 de euro. După ce operatorul casei de schimb valutar – inculpata N.M., în vârstă de 34 de ani, a intrat în posesia bancnotelor, le-a verificat atât organoleptic, cât și la aparatura specifică și a constatat că toate cele 30 de bancnote din cupiura de 50 de euro sunt falsificate”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Femeia, acuzată că le-a returnat banii celor doi ieșeni

Oamenii legii au adăugat că, în loc să oprească bancnotele și să anunțe incidentul la Poliție, Nicoleta Macovei le-ar fi returnat bancnotele celor doi clienți.

„Întrucât cei doi erau clienți vechi, inculpata N.M. a decis să le restituie bancnotele contrafăcute, nerespectând regulamentele impuse de Banca Națională a României și legea în vigoare cu privire la constatarea valutei false. Astfel, inculpata a repus în circuitul monetar național bancnotele respective. La audieri, inculpata nu a recunoscut săvârșirea infracțiunii. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De remarcat este faptul că o astfel de infracțiune este destul de rar întâlnită. Cazurile în care angajați ai unor case de schimb valutar din județul Iași să fie trimiși în judecată pentru comiterea unor asemenea fapte sunt neobișnuite.

Adauga un comentariu