Prima pagină » Local » Un ieșean a inițiat o petiție semnată deja de mii de oameni, prin care cere să fie interzisă circulația mașinilor în Grădina Botanică: „Un șofer inconștient era sa îmi lovească soția și copilul aflat în cărucior” – FOTO

Un ieșean a inițiat o petiție semnată deja de mii de oameni, prin care cere să fie interzisă circulația mașinilor în Grădina Botanică: „Un șofer inconștient era sa îmi lovească soția și copilul aflat în cărucior” – FOTO

04 nov. 2023, 02:00, 17 ,
Ștefana Șovea în Local

Grădina Botanică a devenit un loc des circulat de mașini. Deși au ajuns mai multe sesizări către Primăria Municipiului Iași, acestea au fost refuzate, motivând faptul că există riverani în zonă, care au nevoie de acces auto

Un ieșean a inițiat o petiție care a fost semnată deja de peste 3.000 de oameni, în care se cere închiderea circulației în zona respectivă. Într-o zi, un șofer inconștient era să dea peste soția acestuia, care se plimba cu copilul aflat în cărucior.

Un ieșean a inițiat o petiție online în care cere să fie interzisă circulația mașinilor în Grădina Botanică

o poză din Grădina Botanică

Grădina Botanică din Iași este cea mai mare grădina botanică din România și un important loc de aer curat și relaxare pentru ieșeni

Șoseaua Munteni, drum de acces prin Grădina Botanică spre Mănăstirea Podgoria Copou și cimitirul care se află lângă aceasta, este asaltat de mașini care stau parcate cu orele, în special în zilele din weekend. Drumul este al Grădinii Botanice, iar până acum câțiva ani era angajat un paznic care permitea accesul doar riveranilor.

Cu toate că este interzisă circulația autoturismelor în zona respectivă, cu excepția riveranilor, ieșenii nu țin cont de acest lucru.

„Este strada Munteni în interiorul Grădinii Botanice, care până acum câțiva ani aveau un paznic la poartă și permiteau accesul doar riveranilor. Reprezentanții Grădinii Botanice pot restricționa circulația din ambele părți, pentru că este o stradă care ține de ei. Nu putem acționa acolo și nu putem încheia contracte, ca Poliție Locală, cu nicio instituție pentru a efectua servicii private”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale.

Cristian Petrescu a inițiat o petiție care deja este semnată de peste 3.000 de oameni, în care se cere să fie interzisă circulația autoturismelor în zonă. Ieșeanul a ales să facă acest lucru după ce un șofer inconștient era să o accidenteze pe soția lui care se plimba în Grădina Botanică cu copilul aflat în cărucior.

„Am ales să fac această petiție pentru că un șofer inconștient era să îmi lovească soția și copilul aflat în cărucior. În plus, de fiecare dată când merg la plimbare în zona respectivă observ cum și alți pietoni riscă să fie loviți de inconștienți. Legat de a ne atinge scopul, suntem deja peste 3.000 de semnături, cred că vom reuși să convingem primăria să închidă circulația”, declară Cristian Petrescu.

Peste 3.000 de oameni au semnat petiția

o poză de pe google maps

Există riverani în zonă care au nevoie de acces auto

Grădina Botanică din Iași este cea mai mare din România și un important loc de relaxare pentru ieșeni. În zilele frumoase, mii de oameni vizitează Grădina Botanică, mulți dintre aceștia fiind însoțiți de copii în cărucior și pe bicicletă, căutând un loc de plimbare și de joacă în aer liber.

De-a lungul anilor, reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ai Grădinii Botanice au solicitat, în mai multe rânduri, închiderea drumului respectiv, însă municipalitatea a refuzat acest lucru, motivând faptul că există riverani în zonă, care au nevoie de acces auto.

„Sunt mulți care circulă cu mașina și, având în vedere că nu sunt trotuare și mai sunt și mașini parcate, e foarte periculos. Cei ce folosesc drumul ca stradă de legătură între Breazu și Păcurari merg, în general, cu viteză, ei nu vin să se plimbe, doar tranzitează”, adaugă Cristian Petrescu.

Până în prezent, 3.266 de ieșeni au semnat petiția intitulată „Fără mașini în Grădina Botanică”. Persoanele interesate o pot accesa aici https://www.petitieonline.com/pietonal_munteni.

Comentarii
  • Mai ‘andicapatule, i-ati masina si hai si tu in Botanica cu noi sa mancam o saorma Baneasca de la Dorian. Nu mai semna petitii aiurea dobitocule

  • Și pe unde să intre cei care merg la mănăstire sau la cimitir?
    Dacă d-nul respectiv se plimba cu familia pe strada Muntenimii, a procedat greșit și și-a asumat riscurile! Pentru astfel de plimbări se folosește intrarea principală, din Copou, unde se achită și prețul biletelor de acces!

  • Cristian Petrescu

    Petitia poate fi sustinuta pe https://www.pietonal.ro

  • Andrei Ionescu

    Cei de la manastire sau cimitir pot folosi Str. Podgoriilor

    Strada Munteni trece prin Gradina Botanica, ca l noi la nimeni, sa treci cu masina prin parc

  • Andreea Tudor

    Dan, iti lipses niste clase

  • Pt Dan.La modul cum te exprimi,tu esti acela de la inceputul comentariului.Mananca shaorma la tine acasa sau la terasa si nu ma intoxica cu deseurile tale lasate pe unde apuci in gradina Botanica.Daca vin in gradina Botanica nu vreau sa ma feresc de masini ca pe strada,ca de asta platesc bilet sa ma plimb in liniste.Si are dreptate acea persoana in petitie,Eu alergam si un gigel porumbel cu porumbita lui se giugiuleau in mers si au lasat sa mearga masina banana de m-au vazut in ultima clipa si au virat brusc dreapta sa nu faca o shaorma umana.Asa ca tu esti ultimul cuvant din comentariul tau.

  • Dacă eu locuiesc în Păcurari și vreau să merg la cimitir de ce trebuie să ocolesc prin Copou?

  • La pas veti putea merge in continuare iar cu masina, e tot aia, e un ocol de 5 minute. De ce? pentru ca avem o comoara pe care trebuie s-o protejam, masini sunt peste tot, parcuri lipsesc

  • mersul pe jos face piciorul frumos. mai lasati masina ca nu va face bine.

  • Pt.Mircea.De ce vorbesti fiind in necunostinta de cauza ca sa te afli in treaba?Nici macar nu intelegi sensul acestui articol.Cel care a initiat petitia spune clar ca se plimba in gradina Botanica nu in afara ei pe strada Muntenimii.Si in al doilea rand de unde stii ca la intrare in gradina Botanica pe strada Muntenimii nu se achita bilet de intrare?Acest lucru dovedeste ca sunteti comentaci care va aflati in treaba ca sa nu adormiti,sa spuneti ca a-ti facut ceva astazi.Si apropo daca vrei sa ne intalnim sa iti dat cotoarele bilelelor de intrare in gradina Botanica din septembrie si octombrie.

  • V-ati nascut in masina? Ia dati-va cooru’ jos din masina si faceti putina miscare, nu o sa muriti. Nu va este greata de propria persoana? Va credeti indreptatiti sa faceti orice pentru a va satisface burdihanul. Vai de capul vostru 😵‍💫🫨🥴🙄

  • Bravo pt Ete la ei.La unele persoane trebuie sa le spui pe direct fara nici o stilizare,poate sunt atat de prosti de nu inteleg ce le transmiti.

  • sa se blocheze strada si limitarea pe strazile mici dintre blocuri prin tot orasul iar cand cetul dispare sa se faca alt parc mare .

  • In Gradina Botanica se merge pe jos nu cu masina.

  • Si eu am masina, si eu am trecut pe acolo si da, sunt de acord sa se inchida accesul masinilor. Nu au ce cauta masinile pe acolo. Vrei la cimitir/manastire? Ai acces prin Copou.

  • Gradina Botanica este pentru toata lumea. Nu este bulevardul celor cu nasul in tel mobile, nu este aleea de plimbare din Parcul Copou, nu este str. Lapusneanu. Tu vrei sa te plimbi, atunci fa petitie pentru trotuar, acolo strada duce la un cimitir istoric al Iasului. Si asa cum spunea cineva mai sus, nu poti tu obliga alte sute de cetateni sa circule cu masina, au si posesorii de autoturisme drepturile lor. Este nevoie de strada pentru intrarea mortilor,acest lucru nu se poate face din strada ce vine din Al Sadoveanu. Unde mai pui ca acolo vin si persoane batrane, care nu pot ocoli Iasul asa cum vrei tu si altii care o confunda cu pista de alergare de pe stadion.Aveti numai drepturi, nu si bun simt?

  • Nesimtiti sunt cei ca tine care intra pe acces interzis si parcheaza pe oprirea interzisa in botanica. Cimitirul are acces f bun, asfaltat din M. Sadoveanu. Batranii care merg la cimitir pe jos vor putea merge in continuare iar pt cei care vin cu masina, un ocol de 5-10 minute nu e problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`