Local

Un ieșean a înscenat moartea părinților pentru a încasa… ajutoare de înmormântare! Iată ce decizie au luat magistrații în cazul lui Răzvan Țigănașu!

Publicat: 20 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a înscenat moartea părinților pentru a încasa ajutoare de înmormântare Iată ce decizie au luat magistrații în cazul lui Răzvan Țigănașu
Un ieșean a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat de înșelăciune și delapidare

Un individ acuzat că a înscenat moartea părinților pentru a încasa ajutoare de înmormântare a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Răzvan Țigănașu la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare și înșelăciune. De asemenea, ieșeanul a fost obligat să îi plătească firmei la care lucra suma de 5.600 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat

Un ieșean acuzat că a înscenat moartea părinților pentru a încasa ajutoare de înmormântare a fost pedepsit. Așadar, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Răzvan Țigănașu la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare și înșelăciune.

De asemenea, ieșeanul a fost obligat să îi plătească despăgubiri firmei la care lucra.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Răzvan Ţigănaşu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani sau în cadrul Consiliului Local Botoşani. Admite acţiunea formulată de partea civilă SC Gazmir Iaşi SRL Miroslava. Îl obligă pe inculpat să îi achite părţii civile suma de 5.600 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșean acuzat că a înscenat moartea părinților pentru a lua ajutoare de înmormântare

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Răzvan Țigănașu (34 de ani) a început pe data de 23 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată, sub acuzațiile de înșelăciune și delapidare. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Individul a fost angajat al unui operator de gaze naturale, din judeţul Iaşi. În timp, bărbatul a dezvoltat un plan prin care să tragă foloase materiale de pe urma societăţii. În vreme ce lucra pentru Gazmir SRL, la diferite intervale de timp, individul ar fi indus în eroare conducerea unităţii. Bărbatul le-ar fi spus superiorilor, de două ori, că părinţii săi ar fi murit, fapt pentru care ar fi beneficiat de sume de bani cu titlu de ajutor de înmormântare.

Răzvan Țigănașu, prins cu minciuna

În realitate, spun oamenii legii, ieșeanul şi-ar fi minţit, de mai multe ori, şefii pentru a obţine pentru sine un folos patrimonial injust. Cu toate că părinţii acestuia nu erau decedaţi, bărbatul a obţinut de la societatea angajatoare sume de bani, sub forma unor ajutoare de înmormântare. Într-o primă fază, societatea i-a acordat suma de 1.500 de lei. Câteva luni mai târziu, scenariul s-a repetat, iar bărbatul a mai primit încă 1.500 de lei.

După ce a văzut că planul său a dat roade, Răzvan Ţigănaşu ar fi pus în aplicare o altă schemă. Potrivit procurorilor, în calitate de angajat al societăţii amintite, individul şi-ar fi însuşit suma de 2.600 de lei. Suma de bani ar fi fost primită de la Casieria firmei pentru ca bărbatul să efectueze mai multe plăţi în interesul Gazmir SRL, lucru care nu s-ar fi întâmplat. Lucrurile au început să iasă însă la iveală în momentul în care plăţile în beneficiul societăţii nu au mai fost confirmate, iar superiorii au cerut clarificări. Astfel, au descoperit că sumele de bani au ajuns, de fapt, în buzunarele angajatului. Totodată, angajatorul a aflat şi că bărbatul nu îşi pierduse părinţii.

Acum, ieșeanul acuzat că a înscenat moartea părinților pentru a încasa ajutoare de înmormântare a fost pedepsit de judecători.

Adauga un comentariu