Local

Un ieșean, judecat pentru tentativă de omor după ce i-a înfipt un cuțit în cap propriului frate (Exclusiv)

Publicat: 10 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean judecat pentru tentativă de omor după ce i-a înfipt un cuțit în cap propriului frate Exclusiv
Un ieșean va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a încercat să-și omoare propriul frate

Un ieșean va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Astfel, procurorii l-au trimis în judecată pe Florin Lăcătușu după ce ar fi încercat să-și ucidă propriul frate. Întreg scandalul ar fi luat amploare după un conflict spontan între agresor și victimă

Un ieșean este obligat să dea explicații în fața magistraților, după ce a fost acuzat de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Florin Lăcătușu, după ce ar fi încercat să-și ucidă propriul frate.

Întreg scandalul ar fi luat amploare după un conflict spontan între agresor și victimă. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Florin Lăcătușu, acuzat de tentativă de omor asupra propriului frate

Anchetatorii ieșeni spun că ieșeanul Florin Lăcătușu a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. Atunci, el a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis recent propunerea formulată în cazul lui Florin Lăcătușu.

„În fapt, s-a reţinut că, în cursul nopţii de 28 decembrie 2021, în jurul orei 1:00, în timp ce se aflau la domiciliul comun din municipiul Iaşi, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul F.L. l-a înjunghiat pe fratele său cu un cuţit în zona capului. Victima a suferit o plagă tăiată temporal dreapta (tratată chirurgical), o echimoză periorbitală, un hematom zigomatic drept (tratat chirurgical) și o plagă auriculară (tratată chirurgical)”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul, arestat preventiv pentru tentativă de omor

În urma incidentului, autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a beneficiat de primul ajutor, după care a fost transportată la spital. Bărbatul a fost și operat, iar medicii au concluzionat că leziunile suferite de ieșean au fost de natură de a-i pune viața în pericol. Totodată, oamenii legii au demarat ancheta și au ajuns la principalul suspect, Florin Lăcătușu. El a fost audiat și, mai apoi, a fost reținut, după ce autoritățile au concluzionat că viața victimei a fost pusă în pericol.

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat Mihaela Apostol. Acum, ieșeanul a fost trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor.

Adauga un comentariu