Local

Ieșean, arestat preventiv pentru tentativă de omor! Individul, suspectat că a vrut să-și ucidă fratele (Exclusiv)

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ieșean arestat preventiv pentru tentativă de omor Individul suspectat că a vrut să-și ucidă fratele Exclusiv
Un ieșean a fost arestat preventiv, fiind suspectat că a încercat să-și omoare propriul frate

Un individ a fost arestat preventiv sub acuzația de tentativă de omor! Individul este suspectat că a vrut să-și ucidă fratele. Astfel, judecătorii ieșeni au admis propunerea formulată în cazul lui Florin Lăcătușu

Un ieșean a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor! Individul este suspectat că a vrut să-și ucidă fratele. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis recent propunerea formulată în cazul lui Florin Lăcătușu.

„Instanța admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Ia faţă de inculpatul Florin Lăcătuşu, cercetat sub acuzația săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă faţă de inculpat”, au precizat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Florin Lăcătușu, suspectat de tentativă de omor asupra unui membru de familie

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Deocamdată, ieșeanul Florin Lăcătușu, suspectat de tentativă de omor asupra unui membru de familie, nu a atacat hotărârea. Anchetatorii susțin că individul a intrat în vizorul lor la finele anului trecut.

„În fapt, s-a reţinut că, în cursul nopţii de 28 decembrie 2021, în jurul orei 1:00, în timp ce se aflau la domiciliul comun din municipiul Iaşi, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul F.L. l-a înjunghiat pe fratele său cu un cuţit în zona capului. Victima a suferit o plagă tăiată temporal dreapta (tratată chirurgical), o echimoză preorbitară, un hematom zigomatic drept (tratat chirurgical) și o plagă auriculară (tratată chirurgical)”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul, arestat preventiv pentru tentativă de omor!

În urma incidentului deosebit de grav, autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a beneficiat de primul ajutor, după care a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale. De altfel, bărbatul a fost și operat, iar medicii au concluzionat că leziunile suferite de ieșean au fost de natură de a-i pune viața în pericol.

De asemenea, oamenii legii au demarat ancheta și au ajuns la principalul suspect, Florin Lăcătușu. Acesta a fost audiat și, mai apoi, a fost reținut, după ce autoritățile au concluzionat că viața victimei a fost pusă în pericol.

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o durată de 30 de zile. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Astfel, ieșeanul a ajuns să fie arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Adauga un comentariu